Hoi­sin­noe­dels met pit­tig ge­hakt en groe­ne groen­ten

Amazing Aziatisch met noedels, paksoi en hoisinsaus.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Amazing Aziatisch met noedels, paksoi en hoisinsaus. 2 personen
4 20

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de broccoli toe. Giet af.
  2. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  3. Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak het gehakt met de gember, knoflook, rode peper, 5 kruidenpoeder en eventueel zout in 3 min. gaar. Maak ondertussen de paksoi schoon en snijd in stukjes. Voeg toe en roerbak nog 2 min.
  4. Meng de noedels en broccoli met de hoisinsaus en verdeel over kommen. Verdeel het gehaktmengsel erover.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 9 2017, Allerhande Box week 36 2016

Hoisinnoedels met pittig gehakt en groene groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hoi­sin­noe­dels met pit­tig ge­hakt en groe­ne groen­ten

1
1
  • 200 g broccoli

Breng een ruime pan water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes.

2
2
  • 125 g eiermie

Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de broccoli toe. Giet af.

3
3
  • 2 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • ½ rode peper

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4

Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 200 g half-om-halfgehakt
  • 1 tl 5-kruidenpoeder

Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak het gehakt met de gember, knoflook, rode peper, 5 kruidenpoeder en eventueel zout in 3 min. gaar.

6
6
  • 200 g paksoi

Maak ondertussen de paksoi schoon en snijd in stukjes. Voeg toe en roerbak nog 2 min.

7
7
  • 3 el hoisinsaus

Meng de noedels en broccoli met de hoisinsaus en verdeel over kommen. Verdeel het gehaktmengsel erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.