Thaise noedelsalade met vegakip & broccoli
Helemaal vegan zonder dat je het doorhebt.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 teen knoflook
- 4 cm verse gember
- 600 g broccoli
- 2 el zonnebloemolie
- 320 g plantaardige kipstukjes
- 2 el chilisaus
- 2 el sesamolie
- 225 g Thaise rijstnoedels van zilvervliesrijst
- 125 g taugé
- 4 el gezouten pinda's
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook en gember fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Kook de broccoli 2 min. in kokend water met eventueel zout (blancheren).
- Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de kipstuckjes samen met de chilisaus 3 min. Voeg de knoflook, gember, broccoli en de sesamolie toe en roerbak nog 1 min.
- Kook ondertussen de noedels 2 min. Schep de taugé door de roerbak. Hak de pinda's grof. Verdeel de noedels over de kommen, schep de roerbak erop en bestrooi met de pinda’s.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 620 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 56 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 800 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Thaise noedelsalade met vegakip & broccoli
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Thaise noedelsalade met vegakip & broccoli
- 1 teen knoflook
- 4 cm verse gember
- 600 g broccoli
Snijd de knoflook en gember fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes.
- 2 el zonnebloemolie
- 320 g plantaardige kipstukjes
- 2 el chilisaus
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de kipstuckjes samen met de chilisaus 3 min.
- 2 el sesamolie
Voeg de knoflook, gember, broccoli en de sesamolie toe en roerbak nog 1 min.
- 225 g Thaise rijstnoedels van zilvervliesrijst
- 125 g taugé
- 4 el gezouten pinda's
Kook ondertussen de noedels 2 min. Schep de taugé door de roerbak. Hak de pinda's grof.
Verdeel de noedels over de kommen, schep de roerbak erop en bestrooi met de pinda’s.