Ve­ga noe­del­roer­bak met broc­co­li

Helemaal vegan zonder dat je het doorhebt.

(11) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Helemaal vegan zonder dat je het doorhebt. 4 personen
3 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook en gember fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Kook de broccoli 2 min. in kokend water met eventueel zout (blancheren).
  2. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de kipstuckjes samen met de chilisaus 3 min. Voeg de knoflook, gember, broccoli en de sesamolie toe en roerbak nog 1 min.
  3. Kook ondertussen de noedels 2 min. Schep de taugé door de roerbak. Hak de pinda's grof. Verdeel de noedels over de kommen, schep de roerbak erop en bestrooi met de pinda’s.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 06 - BBQ , Allerhande Box week 9 2017

Vega noedelroerbak met broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga noe­del­roer­bak met broc­co­li

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 600 g broccoli

Snijd de knoflook en gember fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes.

2
2

Kook de broccoli 2 min. in kokend water met eventueel zout (blancheren).

Blancheren

Instructievideo

01:00 min.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 320 g plantaardige kipstukjes
  • 2 el chilisaus

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de kipstuckjes samen met de chilisaus 3 min.

4
4
  • 2 el sesamolie

Voeg de knoflook, gember, broccoli en de sesamolie toe en roerbak nog 1 min.

5
5
  • 225 g Thaise rijstnoedels van zilvervliesrijst
  • 125 g taugé
  • 4 el gezouten pinda's

Kook ondertussen de noedels 2 min. Schep de taugé door de roerbak. Hak de pinda's grof.

6
6

Verdeel de noedels over de kommen, schep de roerbak erop en bestrooi met de pinda’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.