Ve­ga noe­del­roer­bak met broc­co­li en knap­pe­ri­ge tau­gé

Helemaal vegetarisch zonder dat je het doorhebt.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Helemaal vegetarisch zonder dat je het doorhebt. 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Maak ondertussen de knoflook en gember schoon en snijd fijn. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Kook 2 min. in het water. Neem de broccoli met een schuimspaan uit de pan. Laat de pan met water koken voor de noedels, verderop in het recept.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan en roerbak de plantaardige kipstukjes met de chilisaus 3 min. Voeg de knoflook, gember, broccoli en de sesamolie toe en bak nog 1 min. Kook de noedels 2 min. in de pan (en in het water) van de broccoli, giet af.
  3. Schep de taugé door het kipmengsel. Hak de pinda’s grof. Verdeel de noedels over de kommen, schep de broccoli en kipstukjes erop en bestrooi met de pinda’s.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 9 2017

Vega noedelroerbak met broccoli en knapperige taugé

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga noe­del­roer­bak met broc­co­li en knap­pe­ri­ge tau­gé

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 4 cm verse gember

Breng een ruime pan water aan de kook. Maak ondertussen de knoflook en gember schoon en snijd fijn.

2
2
  • 600 g broccoli

Was de broccoli en snijd in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Kook 2 min. in het water.

3
3

Neem de broccoli met een schuimspaan uit de pan. Laat de pan met water koken voor de noedels, verderop in het recept.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 350 g plantaardige kipstukjes
  • 2 el chilisaus

Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan en roerbak de plantaardige kipstukjes met de chilisaus 3 min.

5
5
  • 2 el sesamolie
  • 225 g Thaise rijstnoedels van zilvervliesrijst

Voeg de knoflook, gember, broccoli en de sesamolie toe en bak nog 1 min. Kook de noedels 2 min. in de pan (en in het water) van de broccoli. Giet af.

6
6
  • 125 g taugé
  • 4 el gezouten pinda's

Schep de taugé door het kipmengsel. Hak de pinda’s grof. Verdeel de noedels over de kommen, schep de broccoli en kipstukjes erop en bestrooi met de pinda’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.