Ba­bi pangang

Babi pangang kun je vertalen als 'varken geroosterd'. En dat is eigenlijk precies wat het is.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 15 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht Babi pangang kun je vertalen als 'varken geroosterd'. En dat is eigenlijk precies wat het is. 4 personen
2 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zeef

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de marinade: snipper de helft van de uien. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Schil en rasp de gember. Snijd ⅔ van de knoflook fijn. Snijd het bot van het vlees. Meng in een kom de gesnipperde ui, het citroensap, de geraspte gember en knoflook met 3/5 van de olie, de 5 spice en de ketjap. Voeg het vlees toe en schep om. Laat 2 uur afgedekt marineren in de koelkast.
  2. Doe het vlees met de marinade in een pan, voeg het zout toe en zo veel water dat het vlees 2 cm onder staat. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 30 min. zachtjes koken. Laat het vlees afkoelen in het vocht. Dit duurt ca. 2 uur.
  3. Snipper de rest van de ui en de rest van de knoflook. Verhit de rest van de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur, zonder dat ze kleuren. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 2 min mee. Pers de andere helft van de citroen uit. Voeg het citroensap, de gemberpoeder, ketchup, chilisaus, azijn en suiker toe.
  4. Voeg 350 ml water (bij 4 personen) toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes inkoken. Roer regelmatig. Zeef de saus en doe terug in de pan. Roer de maizena los met 1 el koud water (bij 4 personen) en voeg toe aan de saus. Laat nog 1 min. doorkoken. Haal de pan van het vuur.
  5. Haal het vlees uit de pan en dep droog met keukenpapier. Doe de bloem op een bord en wentel het vlees erdoor. Verhit de olie tot 180 °C en frituur het vlees in ca. 30 sec. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd in reepjes van een ½ cm. Serveer met de saus.

serveertip:

Lekker met rijst en atjar.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 470 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Februari 2017

Babi pangang

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­bi pangang

1
1
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 5 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g schouderkarbonades

Maak de marinade: snipper de ui. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd het bot van het vlees.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 tl 5 spices
  • 4 el ketjap manis

Meng in een kom de gesnipperde ui, het citroensap, de geraspte gember en knoflook met de olie, de 5 spice en de ketjap.

3
3

Voeg het vlees toe en schep om. Laat 2 uur afgedekt marineren in de koelkast.

4
4
  • 1 tl zout

Doe het vlees met de marinade in een pan, voeg het zout toe en zo veel water dat het vlees 2 cm onder staat.

5
5

Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 30 min. zachtjes koken. Laat het vlees afkoelen in het vocht. Dit duurt ca. 2 uur.

6
6
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie

Snipper de overgebleven ui en teen knoflook. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur, zonder dat ze kleuren.

7
7
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)
  • 3 el ketchup
  • 3 el zoete chilisaus
  • 1½ el witte wijnazijn
  • 4 el bruine suiker

Voeg de tomatenpuree toe en fruit 2 min mee. Pers de andere helft van de citroen uit. Voeg het citroensap, de gemberpoeder, ketchup, chilisaus, azijn en suiker toe.

8
8
  • 350 ml water

Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes inkoken. Roer regelmatig. Zeef de saus en doe terug in de pan.

9
9
  • 1 el maizena
  • 1 el water

Roer de maizena los met het koude water en voeg toe aan de saus. Laat nog 1 min. doorkoken. Haal de pan van het vuur.

10
10
  • 2 el bloem

Haal het vlees uit de pan en dep droog met keukenpapier. Doe de bloem op een bord en wentel het vlees erdoor.

11
11
  • 2 liter olie om te frituren

Verhit de olie tot 180 °C en frituur het vlees in ca. 30 sec. goudbruin.

12
12

Laat uitlekken op keukenpapier en snijd in reepjes van een ½ cm. Serveer met de saus.

serveertip:

Lekker met rijst en atjar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.