Snel­le ta­gli­a­tel­le met ge­hakt­bal­le­tjes in ro­mi­ge mos­terd­saus

De Hollandse rundergehaktballetjes en Italiaanse pasta: een topcombinatie.

(29) waardeer
italiaans hoofdgerecht De Hollandse rundergehaktballetjes en Italiaanse pasta: een topcombinatie. 2 personen
2 29

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
  2. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Voeg als het water kookt de broccoli, pasta en doperwten met eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar.
  3. Giet de pasta en groenten af en vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta en groenten terug in de pan en roer de mosterd, kookroom en dragon erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Verdeel over diepe borden en leg de balletjes erop.

combinatietip:

Lekker met geschaafde Parmezaanse kaas.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 830 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2015 , Allerhande Box week 8 2017

Snelle tagliatelle met gehaktballetjes in romige mosterdsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le ta­gli­a­tel­le met ge­hakt­bal­le­tjes in ro­mi­ge mos­terd­saus

1
1
  • ½ el arachideolie
  • 150 g rundergehaktballetjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

2
2
  • 300 g broccoli

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes.

3
3
  • 250 g verse tagliatelle
  • 200 g verse doperwten

Voeg als het water kookt de broccoli, pasta en doperwten met eventueel zout toe en kook in 4 min. beetgaar.

4
4
  • 2 el grove mosterd
  • 125 ml kookroom
  • 2 tl gedroogde dragon

Giet de pasta en groenten af en vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta en groenten terug in de pan en roer de mosterd, kookroom en dragon erdoor.

5
5

Voeg eventueel wat kookvocht toe. Verdeel over diepe borden en leg de balletjes erop.

combinatietip:

Lekker met geschaafde Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.