Oven­scho­tel met ap­pel, sprui­ten en krui­di­ge sa­la­mi

Appel doet goed in taarten, maar zeker ook in ovenschotels. Met oer-Hollandse spruiten bijvoorbeeld.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Appel doet goed in taarten, maar zeker ook in ovenschotels. Met oer-Hollandse spruiten bijvoorbeeld. 2 personen
4 1

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de spruitjes, maak de ui schoon en snijd in parten. Schil de aardappeltjes en snijd in de lengte in parten. Snijd de salami in reepjes.
  2. Meng de spruitjes, ui, aardappel en salami met 2/3 van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
  3. Was ondertussen de appel, snijd in 4 parten en verwijder het klokhuis. Halveer elk partje. Schep halverwege de baktijd om met het spruitenmengsel.
  4. Meng de boerenkool met de rest van de olie. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de walnoten. Serveer bij de ovenschotel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 8 2017

Ovenschotel met appel, spruiten en kruidige salami

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met ap­pel, sprui­ten en krui­di­ge sa­la­mi

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 350 g geschoonde spruitjes
  • 1 rode ui
  • 250 g zoete bakaardappeltjes
  • 80 g salami Milano

Halveer de spruitjes, maak de ui schoon en snijd in parten. Schil de aardappeltjes en snijd in de lengte in parten. Snijd de salami in reepjes.

3
3
  • 2 el olijfolie

Meng de spruitjes, ui, aardappel en salami met de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 1 elstar appel

Was ondertussen de appel, snijd in 4 parten en verwijder het klokhuis. Halveer elk partje. Schep halverwege de baktijd om met het spruitenmengsel.

5
5
  • 40 g babyboerenkool
  • 1 el olijfolie
  • 50 g feta 48+
  • 25 g walnoten

Meng de boerenkool met de rest van de olie. Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de walnoten. Serveer bij de ovenschotel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.