Ro­ti met kip

Roti wordt er alleen maar lekkerder van als je het helemaal zelf maakt. Is écht de moeite waard!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
surinaams hoofdgerecht Roti wordt er alleen maar lekkerder van als je het helemaal zelf maakt. Is écht de moeite waard! 4 personen
4 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schuimspaan
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de roti pannenkoeken: snijd 1 teen knoflook per 4 personen fijn. Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout, 3 el arachideolie per 4 personen, knoflook, de helft van de gemalen komijn en het lauwwarme water. Kneed tot een samenhangend deeg en laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Snijd voor de masala kip-vulling de kip in blokjes van 3 cm. Verhit 1 el arachideolie per 4 personen in een hapjespan en bak de kip 5 min. op hoog vuur. Snipper ondertussen de uien, snijd de rest van de knoflook fijn en snijd de tomaten in blokjes Schep de kip met een schuimspaan uit de pan op een bord. Bak in het achtergebleven bakvet de helft van de ui en de knoflook 1 min.
  3. Voeg de masalakruiden en de rest van de gemalen komijn toe en fruit 30 sec. mee. Voeg de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 150 ml water per 4 personen toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de kip en de peper toe aan de saus en laat met de deksel op de pan op laag vuur in 40 min. gaar stoven. Schep regelmatig om.
  4. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Voeg de laatste 20 min. toe aan de masala kip. Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  5. Bestuif je handen met bakmeel en vorm 4 balletjes van het rotideeg. Druk elke bal plat en rol met een deegroller uit tot een cirkel met ∅ 24 cm. Verhit een koekenpan en bestrijk met een ½ el arachideolie. Leg de roti in de pan en bestrijk de bovenkant met een ½ el arachideolie. Bak de roti in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege en bestrijk de roti opnieuw met een ½ el arachideolie. Herhaal met de rest van het deeg.
  6. Snijd ondertussen de kousenband in stukjes van 2 cm. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de rest van de ui 1 min. Voeg de kousenband en het water toe en roerbak 8 min. Verwijder de peper uit de masala kip. Serveer de kip, kousenband en gekookte eieren op de roti.

Tip:

Snijd de peper uit de saus heel fijn en serveer er apart bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 990 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.175 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Februari 2017

Roti met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ti met kip

1
1
  • 1 teen knoflook

Maak de roti pannenkoeken: snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl zout
  • 3 el arachideolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 150 ml lauw water

Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout, de arachideolie, knoflook, gemalen komijn en het water.

3
3

Kneed tot een samenhangend deeg en laat afgedekt staan tot gebruik.

4
4
  • 500 g kipdijfilet
  • 1 el arachideolie

Snijd voor de masala kip-vulling de kip in blokjes van 3 cm. Verhit de arachideolie in een hapjespan en bak de kip 5 min. op hoog vuur.

5
5
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 tomaten

Snipper ondertussen de uien, snijd de knoflook fijn en snijd de tomaten in blokjes.

6
6

Schep de kip met een schuimspaan uit de pan op een bord. Bak in het achtergebleven bakvet de helft van de ui en de knoflook 1 min.

7
7
  • 40 g nandan masala
  • 1 tl gemalen komijn

Voeg de masalakruiden en de rest van de gemalen komijn toe en fruit 30 sec. mee.

8
8
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 150 ml water

Voeg de tomatenblokjes, het bouillonblokje en het water toe en breng al roerend aan de kook.

9
9
  • 1 Adjuma peper

Voeg de kip en de peper toe aan de saus en laat met de deksel op de pan op laag vuur in 40 min. gaar stoven. Schep regelmatig om.

10
10
  • 300 g vastkokende aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Voeg de laatste 20 min. toe aan de masala kip.

11
11
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

12
12
  • 15 g zelfrijzend bakmeel

Bestuif je handen met bakmeel en vorm 1 balletje per persoon van het rotideeg. Druk elke bal plat en rol met een deegroller uit tot een cirkel met ∅ 24 cm.

13
13
  • 1 el arachideolie

Verhit een koekenpan en bestrijk met een ½ el arachideolie. Leg de roti in de pan en bestrijk de bovenkant met een ½ el arachideolie.

14
14
  • ½ el arachideolie

Bak de roti in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege en bestrijk de roti opnieuw met een ½ el arachideolie.

15
15
  • 4½ el arachideolie

Herhaal met de rest van het deeg.

16
16
  • 1 bos kousenband
  • 1 el arachideolie

Snijd ondertussen de kousenband in stukjes van 2 cm. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de rest van de ui 1 min.

17
17
  • 100 ml water

Voeg de kousenband en het water toe en roerbak 8 min.

18
18

Verwijder de peper uit de masala kip. Serveer de kip, kousenband en gekookte eieren op de roti.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.