bewaar
Snelle Spaanse gazpacho
Snelle Spaanse gazpacho
bewaar

Snelle Spaanse gazpacho

Het perfecte begin van de avond.

10 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

485 ml

gazpacho

100 g

Extremaduro rauwe ham

150 g

Spaanse olijvenmix

¼

komkommer

40 g

gerookte amandelen

Dit heb je nodig

  • tapasprikkers

Het perfecte begin van de avond.

Aan de slag

1

De gazpacho moet goed koud zijn; zet de fles minstens 6 uur van tevoren in de koelkast. De rauwe ham en olijven moeten op kamertemperatuur zijn; haal ze 2 uur voordat je gasten arriveren uit de koelkast.

2

Was en halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Hak de amandelen fijn. Rijg verschillende olijven aan 4 prikkers.

3

Schenk de gazpacho in glazen. Verdeel de komkommerblokjes erover, bestrooi met de amandelen en leg op elk glas een olijvenprikker. Verdeel de rauwe ham over de bordjes, zet er een glas gazpacho bij en serveer eventueel met de rest van de olijven.

tip

variatietipHoud je van pittig? Met een scheutje tabasco krijgt de gazpacho een spicy kick.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.