Snel­le Spaan­se gaz­pa­cho

Het perfecte begin van de avond.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht Het perfecte begin van de avond. 4 personen
3 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. De gazpacho moet goed koud zijn; zet de fles minstens 6 uur van tevoren in de koelkast. De rauwe ham en olijven moeten op kamertemperatuur zijn; haal ze 2 uur voordat je gasten arriveren uit de koelkast.
  2. Was en halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Hak de amandelen fijn. Rijg verschillende olijven aan 4 prikkers.
  3. Schenk de gazpacho in glazen. Verdeel de komkommerblokjes erover, bestrooi met de amandelen en leg op elk glas een olijvenprikker. Verdeel de rauwe ham over de bordjes, zet er een glas gazpacho bij en serveer eventueel met de rest van de olijven.

variatietip:

Houd je van pittig? Met een scheutje tabasco krijgt de gazpacho een spicy kick.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.215 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Kerstbox 2016

Snelle Spaanse gazpacho

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le Spaan­se gaz­pa­cho

1
1
  • 485 ml gazpacho

De gazpacho moet goed koud zijn; zet de fles minstens 6 uur van tevoren in de koelkast.

2
2
  • 100 g Extremaduro rauwe ham
  • 150 g Spaanse olijvenmix

De rauwe ham en olijven moeten op kamertemperatuur zijn; haal ze 2 uur voordat je gasten arriveren uit de koelkast.

3
3
  • ¼ komkommer

Was en halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

4
4
  • 40 g gerookte amandelen

Hak de amandelen fijn. Rijg verschillende olijven aan de prikkers.

5
5

Schenk de gazpacho in glazen. Verdeel de komkommerblokjes erover, bestrooi met de amandelen en leg op elk glas een olijvenprikker.

6
6

Verdeel de rauwe ham over de bordjes, zet er een glas gazpacho bij en serveer eventueel met de rest van de olijven.

variatietip:

Houd je van pittig? Met een scheutje tabasco krijgt de gazpacho een spicy kick.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.