Sus­hi­sand­wich met ri­vier­kreef­tjes en avo­ca­do (on­i­gi­ra­zu)

Sushi als lunch? Lekker! Maar dan maken we er ook gewoon meteen een sandwich van.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch lunch Sushi als lunch? Lekker! Maar dan maken we er ook gewoon meteen een sandwich van. 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vershoudfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het water en de sushirijst met eventueel zout in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. koken. Zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 min. staan.
  2. Meng ondertussen de bietjesrauwkost en ⅓ van de sushiazijn door elkaar. Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en prak fijn met een vork. Meng de avocado met de mayonaise en wasabipasta. Laat de bietjesrauwkost uitlekken. Roer de rest van de sushiazijn door de rijst. Schep in een schaal en laat afkoelen tot lauwwarm. Verdeel in 2 porties per persoon.
  3. Leg 1 norivel met een punt naar je toe op een groot stuk vershoudfolie. Maak in het midden met 1 rijstportie een vierkantje van 8 cm. Verdeel daar achtereenvolgens ¼ van de avocadopuree, ¼ van de rivierkreeftjes, ¼ van de rucola, ¼ van de komkommer en ¼ van de bietjes over. Dek af met weer 1 rijstportie. Vouw de punten van het norivel naar binnen tot een pakketje. Gebruik eventueel wat water om de puntjes aan elkaar te plakken. Vouw de vershoudfolie strak eroverheen en druk aan. Maak zo nog 3 pakketjes (bij 4 personen). Laat 5 min. staan. Snijd de sandwich met een scherp mes vlak voor het serveren schuin door (je snijdt door de folie). Verwijder de folie en serveer.

bereidingstip:

Zet een kommetje water neer. Gebruik eventueel steeds wat water om de rijst niet te veel aan je handen te laten plakken.

combinatietip:

Lekker met sojasaus! (Let op: dit gerecht is niet meer glutenvrij)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Februari 2017

Sushisandwich met rivierkreeftjes en avocado (onigirazu)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi­sand­wich met ri­vier­kreef­tjes en avo­ca­do (on­i­gi­ra­zu)

1
1
  • 350 ml water
  • 250 g sushirijst

Doe het water en de sushirijst met eventueel zout in een pan. Breng aan de kook.

2
2

Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. koken.

3
3

Zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 min. staan.

4
4
  • 50 g rauwkost bietjes
  • 1 el seasoning for sushi

Meng ondertussen de bietjesrauwkost en de sushiazijn door elkaar.

5
5
  • ¼ komkommer

Snijd de komkommer in plakjes.

6
6
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en prak fijn met een vork.

7
7
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl wasabipasta

Meng de avocado met de mayonaise en wasabipasta. Laat de bietjesrauwkost uitlekken.

8
8
  • 2 el seasoning for sushi

Roer de rest van de sushiazijn door de rijst. Schep in een schaal en laat afkoelen tot lauwwarm. Verdeel in 2 porties per persoon.

9
9
  • 4 norivellen

Leg 1 norivel met een punt naar je toe op een groot stuk vershoudfolie. Maak in het midden met 1 rijstportie een vierkantje van 8 cm.

10
10
  • 100 g rivierkreeftjes
  • 20 g wasabirucola

Verdeel daar achtereenvolgens ¼ van de avocadopuree, ¼ van de rivierkreeftjes, ¼ van de rucola, ¼ van de komkommer en ¼ van de bietjes over.

11
11

Dek af met weer 1 rijstportie.

12
12

Vouw de punten van het norivel naar binnen tot een pakketje. Gebruik eventueel wat water om de puntjes aan elkaar te plakken.

13
13

Vouw de vershoudfolie strak eroverheen en druk aan. Maak zo nog 3 pakketjes. Laat 5 min. staan.

14
14

Snijd de sandwich met een scherp mes vlak voor het serveren schuin door (je snijdt door de folie). Verwijder de folie en serveer.

bereidingstip:

Zet een kommetje water neer. Gebruik eventueel steeds wat water om de rijst niet te veel aan je handen te laten plakken.

combinatietip:

Lekker met sojasaus! (Let op: dit gerecht is niet meer glutenvrij)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.