Ro­de gar­na­len­cur­ry met su­gar­snaps

Zin in vis? Deze curry zet je binnen een kwartiertje op tafel. En pit dat-ie heeft!

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Zin in vis? Deze curry zet je binnen een kwartiertje op tafel. En pit dat-ie heeft! 2 personen
4 12

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok
  • magnetron

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de wok en roerbak de paprika, knoflook en sugarsnaps 3 min. Voeg de garnalen toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de curry toe en warm 1 min. mee
  2. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd de koriander fijn. Verdeel de rijst over diepe borden, schep de curry erover en garneer met de koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 02 2017

Rode garnalencurry met sugarsnaps

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de gar­na­len­cur­ry met su­gar­snaps

1
1
  • 1 gele paprika
  • 1 teen knoflook

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 200 g sugarsnaps
  • 150 g roze gepelde garnalen

Verhit de olie in de wok en roerbak de paprika, knoflook en sugarsnaps 3 min. Voeg de garnalen toe en roerbak 3 min. mee.

3
3
  • 80 ml red curry

Voeg de curry toe en warm 1 min. mee.

4
4
  • 300 g basmatirijst

Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

5
5
  • 7½ g koriander

Snijd de koriander fijn. Verdeel de rijst over diepe borden, schep de curry erover en garneer met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.