Maal­tijd­sa­la­de met Turk­se bal­le­tjes

Deze salade met gehaktballetjes en pitabroodjes is allesbehalve saai.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
turks hoofdgerecht Deze salade met gehaktballetjes en pitabroodjes is allesbehalve saai. 4 personen
3 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in partjes en verdeel met de spinazie en rauwkost over een grote platte schaal. Meng de muntsaus uit het pakket met de mayonaise. Doe de tartaar in een kom en doe er ²/³ van de gehaktkruiden en de helft van de zoutstick bij. Maak met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in 5 min. rondom goudbruin.
  2. Snijd ondertussen de pitabroodjes overlangs doormidden. Meng de rest van de gehaktkruiden met de rest van de olie. Bestrijk de snijkanten van de broodjes ermee. Verdeel de pitabroodjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 5 min. knapperig. Schep halverwege om. Snijd de broodjes in puntjes. Verdeel de balletjes en de broodpuntjes over de salade. Serveer met de mayonaise-muntsaus.

bereidingstip:

De structuur van tartaar is wat losser dan die van gehakt. Tartaar mag ook nog wat rood blijven na het bakken (zoals biefstuk). Deze balletjes zijn daardoor net even anders.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 2 2017

Maaltijdsalade met Turkse balletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met Turk­se bal­le­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 5 trostomaten
  • 100 g babyspinazie
  • 150 g rauwkost komkommer
  • 86 g gehaktkruiden & muntsaus Turks
  • 3 el mayonaise

Snijd de tomaten in partjes en verdeel met de spinazie en rauwkost over een grote platte schaal. Meng de muntsaus uit het pakket met de mayonaise.

3
3
  • 300 g rundertartaar

Doe de tartaar in een kom en doe er ²/³ van de gehaktkruiden en de helft van de zoutstick bij.

4
4
  • 2 el olijfolie

Maak met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in 5 min. rondom goudbruin.

5
5
  • 4 pitabroodjes
  • 2 el olijfolie

Snijd ondertussen de pitabroodjes overlangs doormidden. Meng de rest van de gehaktkruiden met de rest van de olie.

6
6

Bestrijk de snijkanten van de broodjes ermee.

7
7

Verdeel de pitabroodjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 5 min. knapperig.

8
8

Schep halverwege om. Snijd de broodjes in puntjes.

9
9

Verdeel de balletjes en de broodpuntjes over de salade. Serveer met de mayonaise-muntsaus.

bereidingstip:

De structuur van tartaar is wat losser dan die van gehakt. Tartaar mag ook nog wat rood blijven na het bakken (zoals biefstuk). Deze balletjes zijn daardoor net even anders.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.