Ge­roos­terd rog­ge­brood met ha­ring in zu­re room

Haring op Brabants roggebrood: hoe Hollands wil je het hebben?

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands brunch Haring op Brabants roggebrood: hoe Hollands wil je het hebben? 2 personen
3 1

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de komkommer en snijd in schijfjes van een ½ cm. Doe in een vergiet en bestrooi met het zout. Zet het vergiet op een kom of in de gootsteen en laat de schijfjes 1 uur uitlekken. Het zout onttrekt extra vocht aan de komkommer. Dep de komkommer droog met keukenpapier en doe in een kom. Pel de ui en halveer. Snipper de ene helft en snijd de andere helft in zeer dunne ringen. Snijd de dille fijn en meng ¾ met de komkommer. Voeg ook de gesnipperde ui en wittewijnazijn toe.
  2. Dep de haring droog en verwijder het eventuele zuur en specerijen die zijn meegekomen uit de pot. Snijd de vis in reepjes van ca. 1 cm breed en voeg toe aan de komkommer. Voeg ook de zure room, de kappertjes en peper naar smaak toe.
  3. Rooster het brood en besmeer het met een flinke laag haringsalade. Bestrooi met de rest van de dille en de uienringen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterd roggebrood met haring in zure room

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­terd rog­ge­brood met ha­ring in zu­re room

1
1
  • 250 g komkommer
  • 1 tl zout

Schil de komkommer en snijd in schijfjes van een ½ cm. Doe in een vergiet en bestrooi met het zout.

2
2

Zet het vergiet op een kom of in de gootsteen en laat de schijfjes 1 uur uitlekken. Het zout onttrekt extra vocht aan de komkommer.

3
3
  • 1 rode ui

Dep de komkommer droog met keukenpapier en doe in een kom. Pel de ui en halveer. Snipper de ene helft en snijd de andere helft in zeer dunne ringen.

4
4
  • 15 g dille
  • 2 el wittewijnazijn

Snijd de dille fijn en meng ¾ met de komkommer. Voeg ook de gesnipperde ui en wittewijnazijn toe.

5
5
  • 355 g zure haringen

Dep de haring droog en verwijder het eventuele zuur en specerijen die zijn meegekomen uit de pot.

6
6
  • 200 g zure room
  • 8 kappertjes

Snijd de vis in reepjes van ca. 1 cm breed en voeg toe aan de komkommer. Voeg ook de zure room, de kappertjes en peper naar smaak toe.

7
7
  • 4 sneetjes Brabants roggebrood

Rooster het brood en besmeer het met een flinke laag haringsalade. Bestrooi met de rest van de dille en de uienringen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.