Quinoa met zoe­te to­ma­ten­saus

Een keer geen pasta met tomatensaus, maar quinoa. Vinden de kinderen ook heel lekker!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een keer geen pasta met tomatensaus, maar quinoa. Vinden de kinderen ook heel lekker! 4 personen
2 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd 10 tomaten (bij 4 personen) kruislings in. Prik ze een voor een aan een vork en dompel ze 20 sec. in het kokende water. Laat iets afkoelen en trek de velletjes van de tomaten.
  2. Snijd de tomaten in stukjes en doe in een pan. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen, schil de parten en snijd fijn. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Doe de appel, ui, knoflook, bouillontablet en kerriepoeder bij de tomaten en breng aan de kook. Je hoeft aan de saus geen water toe te voegen. Laat de saus op middel hoog vuur 15 min. zacht koken.
  3. Breng ondertussen nog een pan water aan de kook, doe de eieren erin en kook in 8 min. hard. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes in 6 min. knapperig en bruin. Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan. Snijd de kalkoen in blokjes en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ze in het spekbakvet in 8 min. goudbruin en gaar op middelhoog vuur.
  4. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Was de sla. Snijd de komkommer in plakjes en de rest van de tomaten in partjes. Doe alles in een schaal. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de eieren, snijd in blokjes en verdeel met de avocado en spekjes over de salade. Besprenkel met de slasaus. Pureer het appel-tomatenmengsel met een staafmixer tot een gladde saus. Doe dit voorzichtig, want de saus is heet. Verdeel de quinoa en kalkoen over de borden. Schep de saus erover en serveer met de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Quinoa met zoete tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa met zoe­te to­ma­ten­saus

1
1
  • 10 trostomaten

Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd de tomaten kruislings in. Prik ze een voor een aan een vork en dompel ze 20 sec. in het kokende water.

2
2

Laat iets afkoelen en trek de velletjes van de tomaten.

3
3
  • 3 friszoete appels

Snijd de tomaten in stukjes en doe in een pan. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen, schil de parten en snijd fijn.

4
4
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 tl kerriepoeder

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Doe de appel, ui, knoflook, bouillontablet en kerriepoeder bij de tomaten en breng aan de kook.

5
5

Je hoeft aan de saus geen water toe te voegen. Laat de saus op middelhoog vuur 15 min. zacht koken.

6
6
  • 2 eieren

Breng ondertussen nog een pan water aan de kook, doe de eieren erin en kook in 8 min. hard.

7
7
  • 100 g spekreepjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes in 6 min. knapperig en bruin.

8
8

Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.

9
9
  • 300 g kalkoenfilets

Laat het bakvet in de pan. Snijd de kalkoen in blokjes en bestrooi met peper en eventueel zout.

10
10

Bak ze in het spekbakvet in 8 min. goudbruin en gaar op middelhoog vuur.

11
11
  • 250 g quinoa

Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

12
12
  • 1 krop sla
  • ½ komkommer
  • 2 trostomaten

Was de sla. Snijd de komkommer in plakjes en de rest van de tomaten in partjes. Doe alles in een schaal.

13
13
  • 1 avocado

Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

14
14

Pel de eieren, snijd in blokjes en verdeel met de avocado en spekjes over de salade.

15
15
  • 3 el slasaus

Besprenkel met de slasaus. Pureer het appel-tomatenmengsel met een staafmixer tot een gladde saus.

16
16

Doe dit voorzichtig, want de saus is heet. Verdeel de quinoa en kalkoen over de borden. Schep de saus erover en serveer met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.