Mac 'n' chee­se met ham en prei

In Amerika maken ze 'm alleen met kaas. Wij maken het nog lekkerder met prei en ham!

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht In Amerika maken ze 'm alleen met kaas. Wij maken het nog lekkerder met prei en ham! 4 personen
2 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus. Voeg de nootmuskaat, peper en het zout toe.
  2. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg in de laatste minuut de prei toe. Snijd ondertussen de ham in reepjes. Doe de broccolirijst in een zeef en giet de pasta en prei erboven af. Schep de pasta, prei, broccoli, ham en geraspte kaas door de saus en verwarm nog even. Serveer direct.
video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Mac 'n' cheese met ham en prei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mac 'n' chee­se met ham en prei

1
1
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux).

Roux maken

Instructievideo

00:45 min.

2
2
  • 400 ml melk

Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus.

3
3
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 mespunt zout

Voeg de nootmuskaat, peper en het zout toe.

4
4
  • 300 g minipenne tradizionali
  • 400 g gesneden prei

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg in de laatste minuut de prei toe.

5
5
  • 200 g gerookte achterham

Snijd ondertussen de ham in reepjes.

6
6
  • 400 g broccolirijst

Doe de broccolirijst in een zeef en giet de pasta en prei erboven af.

7
7
  • 175 g gemalen Goudse oude kaas 48+

Schep de pasta, prei, broccoli, ham en geraspte kaas door de saus en verwarm nog even. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.