Ham­lap­pen-wor­tel­stoof met pe­ter­se­lie­rijst

Een hartverwarmend stoofgerecht voor koude winterdagen.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een hartverwarmend stoofgerecht voor koude winterdagen. 4 personen
4 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen. Schil de bospeen, halveer in de lengte en snijd vervolgens elk stuk in 4 gelijke delen. Snijd de hamlappen in reepjes van 1½ cm en bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 1 min. Voeg het vlees toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg het water, de stoofmix en de peen toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven.
  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de helft van de citroen, halveer de citroen en snijd in partjes.
  4. Giet de rijst af en meng met de peterselie en het citroenrasp. Verdeel de rijst en stoof over borden. Serveer de citroenpartjes erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags

Hamlappen-wortelstoof met peterselierijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ham­lap­pen-wor­tel­stoof met pe­ter­se­lie­rijst

1
1
  • 2 uien
  • 600 g bospeen

Snijd de uien in halve ringen. Schil de bospeen, halveer in de lengte en snijd vervolgens elk stuk in 4 gelijke delen.

2
2
  • 500 g hamlappen

Snijd de hamlappen in reepjes van 1½ cm en bestrooi met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 el olie

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 1 min. Voeg het vlees toe en bak 3 min. op hoog vuur.

4
4
  • 250 ml water
  • 38 g stoofmix

Voeg het water, de stoofmix en de peen toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. stoven.

5
5
  • 300 g basmatirijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 30 g peterselie
  • 1 citroen

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de helft van de citroen, halveer de citroen en snijd in partjes.

7
7

Giet de rijst af en meng met de peterselie en het citroenrasp. Verdeel de rijst en stoof over borden. Serveer de citroenpartjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.