Ho­me­ma­de ki­pra­gout met sper­zie­bo­nen en rijst

Ragout maken moeilijk? Helemaal niet!

(23) waardeer
hoofdgerecht Ragout maken moeilijk? Helemaal niet! 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Voeg als het water kookt aan 1 pan de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Maak de ui schoon en snipper. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten.
  3. Verhit de boter in de hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg de champignons en knoflook toe en bak 4 min. op hoog vuur mee. Voeg de sperziebonen en eventueel zout toe aan de 2e pan kokend water en kook de bonen in 7 min. beetgaar.
  4. Verkruimel de bouillontablet en voeg samen met de kipfilet en het hete water toe aan de champignons. Breng al roerend aan de kook, draai het vuur laag en laat 6 min. garen.
  5. Snijd ondertussen de selderij fijn en meng de maizena met het water. Voeg de maizena toe aan het kipmengsel. Blijf roeren tot de ragout gebonden is. Roer ¾ van de selderij erdoor.
  6. Serveer de rijst met de kipragout en sperziebonen. Bestrooi met de rest van de selderij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 7  g
  • natrium 600 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 7 2017 , Allerhande Box Week 51 2017

Homemade kipragout met sperziebonen en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­me­ma­de ki­pra­gout met sper­zie­bo­nen en rijst

1
1
  • 300 g basmatirijst

Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Voeg als het water kookt aan 1 pan de rijst en eventueel zout toe.

2
2

Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

3
3
  • 400 g verse sperziebonen
  • 2 uien

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Maak de ui schoon en snipper.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g kastanjechampignons

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten.

5
5
  • 50 g ongezouten boter

Verhit de boter in de hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg de champignons en knoflook toe en bak 4 min. op hoog vuur mee.

6
6

Voeg de sperziebonen en eventueel zout toe aan de 2e pan kokend water en kook de bonen in 7 min. beetgaar.

7
7
  • 1 tablet kippenbouillontablet
  • 300 g kipfiletblokjes
  • 400 ml water

Verkruimel de bouillontablet en voeg samen met de kipfilet en het hete water toe aan de champignons.

8
8

Breng al roerend aan de kook, draai het vuur laag en laat 6 min. garen.

9
9
  • 20 g selderij
  • 3 el maizena
  • 3 el water

Snijd ondertussen de selderij fijn en meng de maizena met het water. Voeg de maizena toe aan het kipmengsel.

10
10

Blijf roeren tot de ragout gebonden is. Roer ¾ van de selderij erdoor.

11
11

Serveer de rijst met de kipragout en sperziebonen. Bestrooi met de rest van de selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.