Wit­vis met groen­te­friet en erw­ten-broc­co­li­pu­ree

Met friet van zoete aardappel wordt het nog makkelijker om voldoende groente te eten!

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met friet van zoete aardappel wordt het nog makkelijker om voldoende groente te eten! 4 personen
3 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met de olie en bestrooi met de paprikapoeder, peper en eventueel zout. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Voeg als het water kookt samen met de doperwten toe en kook 5 min. Giet af en laat goed uitlekken, doe terug in de pan en pureer fijn met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
  3. Bestrooi de vis met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de vis in 5 min. gaar. Keer halverwege. Snijd ondertussen de dille fijn.
  4. Serveer de friet met de broccoli-doperwtenpuree en de vis. Bestrooi de vis met de dille.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 7 2017, Allerhande Box Week 38 2017

Witvis met groentefriet en erwten-broccolipuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­vis met groen­te­friet en erw­ten-broc­co­li­pu­ree

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 800 g zoete-aardappelfriet
  • 3 el arachideolie
  • 1 tl paprikapoeder

Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met de olie en bestrooi met de paprikapoeder, peper en eventueel zout.

3
3

Bak ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om.

4
4
  • 600 g broccoli
  • 200 g verse doperwten

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Voeg als het water kookt samen met de doperwten toe en kook 5 min.

5
5

Giet af en laat goed uitlekken, doe terug in de pan en pureer fijn met de staafmixer. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 525 g verse pangasiusfilets
  • 40 g ongezouten boter
  • 3½ g verse dille

Bestrooi de vis met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de vis in 5 min. gaar. Keer halverwege. Snijd ondertussen de dille fijn.

7
7

Serveer de friet met de broccoli-doperwtenpuree en de vis. Bestrooi de vis met de dille.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.