Zelf­ge­maak­te cho­co­la­de­melk

Na een winterwandeling lekker warm binnen met een mok chocolademelk: we houden van de winter!

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
drankje zonder alcohol Na een winterwandeling lekker warm binnen met een mok chocolademelk: we houden van de winter! 10 personen
2 2

Ingrediënten

10 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ijsblokjeshouder
  • 10 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Breng de slagroom in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en voeg de boter toe. Schenk de warme slagroom over de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en er een egaal mengsel ontstaat.
  2. Vul 10 holtes van de ijsblokjeshouder met het chocolademengsel. Laat deze zogeheten ganache minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Zet de ijsblokjeshouder een paar seconden in heet water en stort de ganacheblokjes op een plank. Steek in elk blokje een tapasprikker.
  3. Verwarm de melk in een pan tegen de kook aan. Verdeel de melk over 10 mokken en zet in elke mok een chocoladeblokje. Laat al roerend oplossen in de melk.

variatietip:

Doe voor kinderen wat marshmallows in de chocolademelk.

variatietip:

Voeg voor een volwassen versie per mok 3 el rum toe aan de chocolademelk.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Zelfgemaakte chocolademelk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zelf­ge­maak­te cho­co­la­de­melk

1
1
  • 100 g pure chocolade 72%
  • 75 ml slagroom
  • 25 g boter

Breek de chocolade in stukjes en doe in een kom. Breng de slagroom in een pan met dikke bodem tegen de kook aan en voeg de boter toe.

2
2

Schenk de warme slagroom over de chocolade. Roer tot de chocolade gesmolten is en er een egaal mengsel ontstaat.

3
3

Vul 10 holtes van de ijsblokjeshouder met het chocolademengsel. Laat deze zogeheten ganache minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

4
4

Zet de ijsblokjeshouder een paar seconden in heet water en stort de ganacheblokjes op een plank.

5
5

Steek in elk blokje een tapasprikker.

6
6
  • 1½ liter volle melk

Verwarm de melk in een pan tegen de kook aan. Verdeel de melk over 10 mokken en zet in elke mok een chocoladeblokje. Laat al roerend oplossen in de melk.

variatietip:

Doe voor kinderen wat marshmallows in de chocolademelk.

variatietip:

Voeg voor een volwassen versie per mok 3 el rum toe aan de chocolademelk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.