Pof­fer­tjes met ka­neel, bo­ter en poe­der­sui­ker

Als er iets is waar de kinderen (en wij stiekem zelf ook!) blij van worden, dan zijn het wel poffertjes.

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Als er iets is waar de kinderen (en wij stiekem zelf ook!) blij van worden, dan zijn het wel poffertjes. 8 stuks
1 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • poffertjespan
  • bakkwast

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt 1/4 van de boter in een steelpan. Voeg de melk toe en verwarm tot lauwwarm. Meng in een kom het boekweitmeel, de tarwebloem, gist, schenkstroop en 1/4 van het kaneel. Maak in het midden een kuiltje en schenk hierin al roerend met een garde rustig de melk met de gesmolten boter.
  2. Voeg het zout toe en roer tot een egaal beslag. Dek het beslag af met een schone theedoek en laat op een warme, tochtvrije plek 1 uur rijzen. Schenk (een deel van) het beslag in een maatbeker met schenktuit. Verwarm de poffertjespan op middelhoog vuur. Doe er een klontje boter in en verdeel met de kwast over de holtes. Schenk elke holte vol met beslag.
  3. Keer de poffertjes met een vork als de onderkant goudbruin is en het beslag bijna is gestold. Bak de andere kant ook goudbruin en laat de poffertjes uit de pan op een bord glijden. Bestrooi de poffertjes met poedersuiker en kaneel en doe er een klontje boter op. Maak zo nog 7 porties.

variatietip:

Je kunt het boekweitmeel vervangen door tarwebloem. De smaak van de poffertjes wordt dan wat zachter.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Poffertjes met kaneel, boter en poedersuiker

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pof­fer­tjes met ka­neel, bo­ter en poe­der­sui­ker

1
1
  • 25 g boter
  • 500 ml volle melk

Smelt de boter in een steelpan. Voeg de melk toe en verwarm tot lauwwarm.

2
2
  • 150 g boekweitmeel
  • 150 g tarwebloem
  • 7 g gist
  • 5 el schenkstroop
  • 1 tl kaneel

Meng in een kom het boekweitmeel, de tarwebloem, gist, schenkstroop en de kaneel.

3
3

Maak in het midden een kuiltje en schenk hierin al roerend met een garde rustig de melk met de gesmolten boter.

4
4
  • ½ tl zout

Voeg het zout toe en roer tot een egaal beslag. Dek het beslag af met een schone theedoek en laat op een warme, tochtvrije plek 1 uur rijzen.

5
5

Schenk (een deel van) het beslag in een maatbeker met schenktuit. Verwarm de poffertjespan op middelhoog vuur.

6
6
  • 40 g boter

Doe er een klontje boter in en verdeel met de kwast over de holtes. Schenk elke holte vol met beslag.

7
7

Keer de poffertjes met een vork als de onderkant goudbruin is en het beslag bijna is gestold.

8
8

Bak de andere kant ook goudbruin en laat de poffertjes uit de pan op een bord glijden.

9
9
  • 50 g poedersuiker
  • 3 tl kaneel
  • 35 g boter

Bestrooi de poffertjes met poedersuiker en kaneel en doe er een klontje boter op. Maak zo nog 7 porties.

variatietip:

Je kunt het boekweitmeel vervangen door tarwebloem. De smaak van de poffertjes wordt dan wat zachter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.