Cap­tain's din­ner met ka­pu­cij­ners en ge­hakt

Het wordt ook wel de Hollandse rijsttafel genoemd: kapucijners met spek en een heleboel extra's.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Het wordt ook wel de Hollandse rijsttafel genoemd: kapucijners met spek en een heleboel extra's. 4 personen
3 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien op middelhoog vuur 20 min. Schep regelmatig om. Verdeel ondertussen de bloemkool in gelijke roosjes en kook 10 min. in een ruime pan water. Giet af en doe in een schaal.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak nog 5 min. mee. Doe de kapucijners in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan het gehakt en de spekjes en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schep het kapucijner-gehaktmengsel in een aparte schaal. Doe de gebakken uien, piccalilly, augurken en smul-uitjes allemaal in aparte schaaltjes en serveer bij de kapucijners en bloemkool.

variatietip:

Vervang de smul-uitjes door Amsterdamse uien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Captain's dinner met kapucijners en gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cap­tain's din­ner met ka­pu­cij­ners en ge­hakt

1
1
  • 3 uien
  • 25 boter

Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien op middelhoog vuur 20 min. Schep regelmatig om.

2
2
  • 800 g bloemkool

Verdeel ondertussen de bloemkool in gelijke roosjes en kook 10 min. in een ruime pan water. Giet af en doe in een schaal.

3
3
  • 200 g spekreepjes
  • 300 g rundergehakt

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak nog 5 min. mee.

4
4
  • 800 g jonge kapucijners

Doe de kapucijners in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan het gehakt en de spekjes en verwarm 3 min.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Schep het kapucijner-gehaktmengsel in een aparte schaal.

7
7
  • 235 ml kleine pittige piccalily
  • 235 ml Amsterdamse mini augurken
  • 197½ g smul-uitjes

Doe de gebakken uien, piccalilly, augurken en smul-uitjes allemaal in aparte schaaltjes en serveer bij de kapucijners en bloemkool.

variatietip:

Vervang de smul-uitjes door Amsterdamse uien.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.