Ro­de­kool met ap­pel, mos­terd­pu­ree en ge­hakt­bal­le­tjes

Deze rodekool mogen we toch wel deluxe noemen met al die extraatjes.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Deze rodekool mogen we toch wel deluxe noemen met al die extraatjes. 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd elk kwart in drieën. Doe de appelparten, rodekool, speculaaskruiden, suiker, azijn, water, 1/3 van de boter en eventueel zout in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 min. op laag vuur stoven met de deksel schuin op de pan.
  2. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen. Verhit de helft van de rest van de boter in een koekenpan en bak de sjalot en rundergehaktballetjes met peper en eventueel zout op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze met de mosterd, melk en de rest van de boter met de pureestamper tot puree. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Garneer de puree met de tuinkers.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Rodekool met appel, mosterdpuree en gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool met ap­pel, mos­terd­pu­ree en ge­hakt­bal­le­tjes

1
1
  • 2 friszoete appels

Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd elk kwart in drieën.

2
2
  • 600 g gesneden rode kool
  • 1 el speculaaskruiden
  • 2 el suiker
  • 1 el azijn
  • 160 ml water
  • 20 g boter

Doe de appelparten, rodekool, speculaaskruiden, suiker, azijn, water, boter en eventueel zout in een pan en breng aan de kook.

3
3

Draai het vuur laag en laat 20 min. op laag vuur stoven met de deksel schuin op de pan.

4
4
  • 1.2 kg kruimige aardappel

Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

5
5
  • 4 sjalotten

Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen.

6
6
  • 20 g boter
  • 12 Hollandse rundergehaktballetjes

Verhit boter in een koekenpan en bak de sjalot en rundergehaktballetjes met peper en eventueel zout op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar.

7
7

Schep regelmatig om.

8
8
  • 1 el grove mosterd
  • 180 ml melk
  • 20 g boter

Giet de aardappelen af en stamp ze met de mosterd, melk en de rest van de boter met de pureestamper tot puree.

9
9
  • 1 bakje tuinkers

Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Garneer de puree met de tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.