He­te blik­sem van 2 soor­ten ap­pels

De geheime ingrediënten van een goede hete bliksem: aardappel, 2 soorten appels en uien.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De geheime ingrediënten van een goede hete bliksem: aardappel, 2 soorten appels en uien. 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en snipper de uien grof. Schil de goudrenetten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Doe de aardappelen, ui en stukjes goudrenet in een pan en giet er zo veel water over dat alles net onder staat. Bestrooi eventueel met zout en breng aan de kook. Laat in ca. 20 min. gaar worden.
  2. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de zoete appels in blokjes van een ½ cm.
  3. Giet de aardappelen af en voeg de boter en melk toe. Stamp fijn met de pureestamper en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep ⅔ van de zoete appels erdoor en verdeel de rest erover. Leg de rookworst erop en serveer met de mosterd. Lekker met uitgebakken spekjes.

combinatietip:

Lekker met uitgebakken spekjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Hete bliksem van 2 soorten appels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

He­te blik­sem van 2 soor­ten ap­pels

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 3 uien

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en snipper de uien grof.

2
2
  • 3 friszure appels

Schil de goudrenetten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm.

3
3

Doe de aardappelen, ui en stukjes goudrenet in een pan en giet er zo veel water over dat alles net onder staat.

4
4

Bestrooi eventueel met zout en breng aan de kook. Laat in ca. 20 min. gaar worden.

5
5
  • 1 rookworst
  • 2 zoete, stevige appels

Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de zoete appels in blokjes van een ½ cm.

6
6
  • 30 g boter
  • 75 ml melk

Giet de aardappelen af en voeg de boter en melk toe. Stamp fijn met de pureestamper en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 4 el grove Zaanse mosterd

Schep ⅔ van de zoete appels erdoor en verdeel de rest erover. Leg de rookworst erop en serveer met de mosterd.

combinatietip:

Lekker met uitgebakken spekjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.