Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes, groen­ten en gormas

Onverwacht, maar o zo lekker: pasta met snijbonen.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Onverwacht, maar o zo lekker: pasta met snijbonen. 2 personen
3 8

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook in 11 min. beetgaar. Snijd ondertussen de snijbonen in stukken van 3 cm en voeg de laatste 3 min. toe aan de pasta. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
  2. Doe ondertussen het gehakt, de selderij, peper en wat zout in een kom en kneed goed door. Vorm met vochtige handen 6 gelijke balletjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. goudbruin en gaar.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. op hoog vuur. Voeg de kaas toe en verwarm 3 min. op laag vuur. Voeg de pasta, snijbonen en een beetje kookvocht toe en schep om.
  4. Verdeel de pasta over diepe borden en leg de balletjes erop. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pasta.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 5 2017, Allerhande Box week 25 2017, Allerhande Box Week 48 2017

Penne met gehaktballetjes, groenten en gormas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met ge­hakt­bal­le­tjes, groen­ten en gormas

1
1
  • 150 g penne

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook in 11 min. beetgaar.

2
2
  • 200 g ongesneden snijbonen

Snijd ondertussen de snijbonen in stukken van 3 cm en voeg de laatste 3 min. toe aan de pasta. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

3
3
  • 200 g half-om-halfgehakt
  • 2 tl gedroogd selderijblad

Doe ondertussen het gehakt, de selderij, peper en wat zout in een kom en kneed goed door.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie

Vorm met vochtige handen 6 gelijke balletjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. goudbruin en gaar.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 250 ml Italiaanse roerbakgroente kastanjechampignons & prei

Verhit ondertussen de olie in de hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. op hoog vuur.

6
6
  • 75 g gorgonzola & mascarpone (gormas)

Voeg de kaas toe en verwarm 3 min. op laag vuur. Voeg de pasta, snijbonen en een beetje kookvocht toe en schep om.

7
7
  • ½ citroen

Verdeel de pasta over diepe borden en leg de balletjes erop. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.