Ro­mi­ge mi­ni­pen­ne met ham en groe­ne groen­ten

Een echte allemansvriend, deze pasta.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een echte allemansvriend, deze pasta. 4 personen
4 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook. Smelt de boter in de soeppan en voeg dan de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk toe, breng aan de kook en kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus. Voeg de nootmuskaat, peper en eventueel wat zout toe.
  2. Voeg als het water in de pan kookt de pasta en eventueel zout toe en kook de pasta in 7 min. beetgaar. Voeg in de laatste minuut de prei toe. Snijd ondertussen de ham in reepjes.
  3. Om de 'broccolirijst' wat zachter te maken doe je 'm in een vergiet en giet de pasta en prei erboven af. Schep de pasta, prei, ham, broccolirijst en geraspte kaas door de saus en warm nog even door. Serveer direct.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 5 2017

Romige minipenne met ham en groene groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge mi­ni­pen­ne met ham en groe­ne groen­ten

1
1

Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

Smelt de boter in de soeppan en voeg dan de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux).

Roux maken

Instructievideo

00:45 min.

3
3
  • 400 ml halfvolle melk

Voeg beetje bij beetje de melk toe, breng aan de kook en kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus.

4
4
  • 1 tl nootmuskaat

Voeg de nootmuskaat, peper en eventueel wat zout toe.

5
5
  • 300 g minipenne

Voeg als het water in de pan kookt de pasta en eventueel zout toe en kook de pasta in 7 min. beetgaar.

6
6
  • 400 g gesneden prei
  • 250 g schouderham

Voeg in de laatste minuut de prei toe. Snijd ondertussen de ham in reepjes.

7
7
  • 400 g broccoli als alternatief voor rijst

Om de 'broccolirijst' wat zachter te maken doe je 'm in een vergiet en giet de pasta en prei erboven af.

8
8
  • 175 g geraspte oude Goudse kaas 48+

Schep de pasta, prei, ham, broccolirijst en geraspte kaas door de saus en warm nog even door. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.