Mac & chee­se met ham en broc­co­li

Een echte allemansvriend, deze pasta.

(24) waardeer
hoofdgerecht Een echte allemansvriend, deze pasta. 4 personen
4 24

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook. Smelt de boter in de soeppan en voeg dan de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk toe, breng aan de kook en kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus. Voeg de nootmuskaat, peper en eventueel wat zout toe.
  2. Voeg als het water in de pan kookt de pasta en eventueel zout toe en kook de pasta in 7 min. beetgaar. Voeg in de laatste minuut de prei toe. Snijd ondertussen de ham in reepjes.
  3. Om de 'broccolirijst' wat zachter te maken doe je 'm in een vergiet en giet de pasta en prei erboven af. Schep de pasta, prei, ham, broccolirijst en geraspte kaas door de saus en warm nog even door. Serveer direct.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 5 2017 , Allerhande Box week 34 2017 , Allerhande Box Week 51 2017

Mac & cheese met ham en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mac & chee­se met ham en broc­co­li

1
1

Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 50 g ongezouten boter
  • 50 g tarwebloem

Smelt de boter in de soeppan en voeg dan de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux).

Roux maken

Instructievideo

00:45 min.

3
3
  • 400 ml halfvolle melk

Voeg beetje bij beetje de melk toe, breng aan de kook en kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus.

4
4
  • 1 tl gedroogde nootmuskaat

Voeg de nootmuskaat, peper en eventueel wat zout toe.

5
5
  • 300 g minipenne

Voeg als het water in de pan kookt de pasta en eventueel zout toe en kook de pasta in 7 min. beetgaar.

6
6
  • 400 g gesneden prei
  • 250 g schouderham

Voeg in de laatste minuut de prei toe. Snijd ondertussen de ham in reepjes.

7
7
  • 400 g broccolirijst

Om de 'broccolirijst' wat zachter te maken doe je 'm in een vergiet en giet de pasta en prei erboven af.

8
8
  • 175 g geraspte oude Goudse kaas 48+

Schep de pasta, prei, ham, broccolirijst en geraspte kaas door de saus en warm nog even door. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.