Oos­ter­se wok­maal­tijd met rijst en ma­kreel

Het voordeel van wokken? De groenten houden een stevige bite en het gerecht staat zó op tafel.

(12) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Het voordeel van wokken? De groenten houden een stevige bite en het gerecht staat zó op tafel. 2 personen
3 12

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 1 grotere en 1 kleine pan water aan de kook. Voeg als het water kookt aan de grote pan de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Kook in de kleine pan de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes.
  3. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in partjes. Snijd de peterselie fijn. Ontvel de makreel en snijd in stukjes.
  4. Verhit de olie in de wok en roerbak de wokgroente, kerrie en het citroenrasp 4 min.
  5. Schep de rijst en makreel door de groenten en roerbak 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en garneer met het ei, de peterselie en de partjes citroen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2015 nr. 03 - Op wereldreis , Allerhande Box week 4 2017 , Allerhande Box Week 45 2017

Oosterse wokmaaltijd met rijst en makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se wok­maal­tijd met rijst en ma­kreel

1
1
  • 150 g basmatirijst

Breng 1 grotere en 1 kleine pan water aan de kook. Voeg als het water kookt aan de grote pan de rijst en eventueel zout toe.

2
2

Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

3
3
  • 2 middelgrote eieren

Kook in de kleine pan de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes.

4
4
  • ½ citroen

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in partjes.

5
5
  • 10 g verse platte peterselie
  • 130 g verse gerookte makreelfilet met peper

Snijd de peterselie fijn. Ontvel de makreel en snijd in stukjes.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 400 g Thaise wokgroente
  • 1 tl kerriepoeder

Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente, kerrie en het citroenrasp 4 min.

7
7

Schep de rijst en makreel door de groenten en roerbak 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel over de borden en garneer met het ei, de peterselie en de partjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.