Stamp van boe­ren­kool en ro­de ui met fe­ta en no­ten

Stamppotje anders

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Stamppotje anders 2 personen
3 2

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan water met eventueel zout, breng aan de kook en kook in 20 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de boerenkool toe.
  2. Maak ondertussen de uien schoon en snijd in parten. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot deze zacht is.
  3. Hak de hazelnoten grof. Giet de aardappelen en boerenkool af en vang een half kopje kookvocht op. Voeg de rest van de olie, de mosterd en beetje bij beetje wat kookvocht toe en stamp met een pureestamper tot een grove puree. Schep de ui erdoor en verkruimel de feta erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de hazelnoten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Op de gezondere toer, Allerhande Box week 4 2017

Stamp van boerenkool en rode ui met feta en noten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stamp van boe­ren­kool en ro­de ui met fe­ta en no­ten

1
1
  • 400 g iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

2
2
  • 300 g gesneden boerenkool

Doe in een pan water met eventueel zout, breng aan de kook en kook in 20 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de boerenkool toe.

3
3
  • 2 rode uien

Maak ondertussen de uien schoon en snijd in parten.

4
4
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot deze zacht is.

5
5
  • 50 g hazelnoten

Hak de hazelnoten grof. Giet de aardappelen en boerenkool af en vang een half kopje kookvocht op.

6
6
  • 1 el olijfolie
  • 1 el grove mosterd

Voeg de olie, mosterd en beetje bij beetje wat kookvocht toe en stamp met een pureestamper tot een grove puree.

7
7
  • 50 g feta

Schep de ui erdoor en verkruimel de feta erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de hazelnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.