Ve­gastamp van boe­ren­kool en bloem­kool met fe­ta & ha­zel­no­ten

Stamppotje anders

(6) waardeer
hollands hoofdgerecht Stamppotje anders 4 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook met eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de boerenkool toe. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.
  2. Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd de uien in partjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot het zacht is.
  4. Giet de aardappelen, boerenkool en bloemkool af en vang een 1⁄2 kopje kookvocht op (per 4 personen). Voeg de rest van de olie, mosterd en melk toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Verkruimel de feta erboven en schep de ui en feta erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met de geroosterde hazelnoten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Op de gezondere toer , Allerhande Box week 4 2017 , Allerhande Box Week 50 2018

Vegastamp van boerenkool en bloemkool met feta & hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gastamp van boe­ren­kool en bloem­kool met fe­ta & ha­zel­no­ten

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

2
2
  • 600 g gesneden boerenkool

Kook met eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de boerenkool toe.

3
3
  • 400 g koelverse bloemkoolroosjes

Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.

4
4
  • 95 g ongebrande hazelnoten

Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur.

5
5

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

6
6
  • 4 AH Biologisch rode uien
  • 2 el milde olijfolie

Snijd de uien in partjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot het zacht is.

7
7

Giet de aardappelen, boerenkool en bloemkool af en vang een 1⁄2 kopje kookvocht op (per 4 personen).

8
8
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 el grove mosterd
  • 50 ml halfvolle melk

Voeg de rest van de olie, mosterd en melk toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree.

9
9
  • 150 g AH Biologisch feta

Verkruimel de feta erboven en schep de ui en feta erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met de geroosterde hazelnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.