Bief­stuk met zuur­kool­sa­la­de en bo­nen­pu­ree

Een restaurant aan huis met dit gerecht!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een restaurant aan huis met dit gerecht! 4 personen
4 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Spoel de zuurkool af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd de bieslook fijn. Meng de zuurkool met de spitskool. Klop een dressing van de helft van de olie, de azijn en mosterd en schep met de rozijnen en bieslook door de koolsalade.
  2. Bestrooi de biefstuk met peper en eventueel zout en bak in ⅔ van de rest van de olie 3 min. per kant op hoog vuur goudbruin. Laat 5 min. afgedekt rusten onder aluminiumfolie. Spoel ondertussen de bonen af onder koud stromend water.
  3. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg de rozemarijn en de rest van de olie toe. Stamp met een pureestamper tot een grove puree en voeg eventueel een beetje kookvocht toe als de puree te droog is. Schep voorzichtig de bonen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de biefstuk met de salade en puree.
video

Bief­stuk bak­ken

Kookles - 02:37 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 47 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 02 - Pieper & Co., Allerhande Box week 4 2017, Allerhande Box Week 7 2018

Biefstuk met zuurkoolsalade en bonenpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk met zuur­kool­sa­la­de en bo­nen­pu­ree

1
1
  • 400 g kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar.

2
2
  • 500 g verse zuurkool
  • 25 g verse bieslook

Spoel de zuurkool af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd de bieslook fijn.

3
3
  • 400 g gesneden spitskool
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 1 el azijn
  • 2 tl Franse mosterd
  • 80 g blanke rozijnen

Meng de zuurkool met de spitskool. Klop een dressing van de olie, de azijn en mosterd en schep met de rozijnen en bieslook door de koolsalade.

4
4
  • 560 g Hollandse biefstuk
  • 2 el traditionele olijfolie

Bestrooi de biefstuk met peper en eventueel zout en bak in de olie 3 min. per kant op hoog vuur goudbruin. Laat 5 min. afgedekt rusten onder aluminiumfolie.

Biefstuk bakken

Instructievideo

02:37 min.

5
5
  • 720 g witte bonen in pot

Spoel ondertussen de bonen af onder koud stromend water.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 4 takjes verse rozemarijn

Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg de rozemarijn en de rest van de olie toe.

7
7

Stamp met een pureestamper tot een grove puree en voeg eventueel een beetje kookvocht toe als de puree te droog is.

8
8

Schep voorzichtig de bonen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de biefstuk met de salade en puree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.