Kidsp­roof ro­de-lin­zen­pas­ta met to­ma­ten­saus

Pasta van rode linzen: bijzonder én lekker.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta van rode linzen: bijzonder én lekker. 4 personen
2 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook.
  2. Maak ondertussen de uien en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s, snijd in vieren en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 2 cm lang.
  3. Voeg zodra het water kookt de pasta toe. Kook de pasta in 6 min. beetgaar.
  4. Verhit 2/3 van de olie in de hapjespan en fruit de ui met de knoflook 3 min. Voeg de paprika, het venkelzaad, peper en eventueel zout toe en roerbak nog 3 min.
  5. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak het vegagehakt op hoog vuur in 2 min. krokant. Zet het vuur laag, voeg de tomatensaus toe en verwarm nog 2 min. tot de saus warm is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Giet de pasta af en schep het paprikamengsel en de helft van de rucola erdoor. Verdeel over de borden en schep de saus erop. Garneer met de rest van de rucola.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 4 2017

Kidsproof rode-linzenpasta met tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kidsp­roof ro­de-lin­zen­pas­ta met to­ma­ten­saus

1
1

Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook.

2
2
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Maak ondertussen de uien en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 1 zak paprikamix

Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s, snijd in vieren en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 2 cm lang.

4
4
  • 250 g rode-linzenpasta

Voeg zodra het water kookt de pasta toe. Kook de pasta in 6 min. beetgaar.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gemalen venkelzaad

Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui met de knoflook 3 min. Voeg de paprika, het venkelzaad, peper en eventueel zout toe en roerbak nog 3 min.

6
6
  • 1 el olijfolie
  • 350 g vega fijngehakt

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het vegagehakt op hoog vuur in 2 min. krokant.

7
7
  • 690 g passata di pomodoro

Zet het vuur laag, voeg de tomatensaus toe en verwarm nog 2 min. tot de saus warm is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 75 g rucola

Giet de pasta af en schep het paprikamengsel en de helft van de rucola erdoor. Verdeel over de borden en schep de saus erop. Garneer met de rest van de rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.