Pas­ta met pa­pri­ka en to­ma­ten­saus met ve­ga­ge­hakt

In plaats van gewone gehakt gebruiken we in deze pasta vegetarische gehakt. Net zo lekker!

(14) waardeer
italiaans hoofdgerecht In plaats van gewone gehakt gebruiken we in deze pasta vegetarische gehakt. Net zo lekker! 4 personen
2 14

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s, snijd in vieren en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 2 cm lang. Kook de pasta in 8 min. beetgaar.
  2. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook 3 min. Voeg de paprika en het venkelzaad toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak het vegagehakt op hoog vuur in 2 min. krokant. Zet het vuur laag, voeg de tomatensaus toe en warm even door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Giet de pasta af en schep het paprikamengsel en de helft van de rucola erdoor. Verdeel over de borden en schep de saus erop. Garneer met de rest van de rucola.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met paprika en tomatensaus met vegagehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met pa­pri­ka en to­ma­ten­saus met ve­ga­ge­hakt

1
1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 1 zak paprikamix

Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s, snijd in vieren en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 2 cm lang.

3
3
  • 250 g volkorenpenne

Kook de pasta in 8 min. beetgaar.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 tl gemalen venkelzaad

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook 3 min. Voeg de paprika en het venkelzaad toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 350 g vega fijngehakt

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het vegagehakt op hoog vuur in 2 min. krokant.

6
6
  • 690 g passata di pomodoro

Zet het vuur laag, voeg de tomatensaus toe en warm even door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 75 g rucola

Giet de pasta af en schep het paprikamengsel en de helft van de rucola erdoor. Verdeel over de borden en schep de saus erop. Garneer met de rest van de rucola.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.