Avon­tuur­lijk ge­krui­de zwar­te-bo­nen­stoof met fe­ta

Een stoof met stoere smaken.

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een stoof met stoere smaken. 2 personen
3 46

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe alle bonen en de mais in een vergiet of zeef en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Doe de bonen en mais samen met de picadillo en pomodorini in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgetteblokjes in 6 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de blaadjes van de munt in dunne reepjes.
  3. Neem de pan met het bonenmengsel van het vuur, schep de munt en 2/3 van de courgette erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stoof over diepe borden. Verdeel de rest van de courgette over de stoof en verkruimel de feta erboven.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Avontuurlijk gekruide zwarte-bonenstoof met feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Avon­tuur­lijk ge­krui­de zwar­te-bo­nen­stoof met fe­ta

1
1
  • 200 g zwarte bonen
  • 100 g kidneybonen
  • 150 g maiskorrels

Doe alle bonen en de mais in een vergiet of zeef en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

2
2
  • 1 tl picadillo
  • 210 g pomodorini

Doe de bonen en mais samen met de picadillo en pomodorini in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook.

3
3

Laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 courgette
  • 1 el olijfolie

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgetteblokjes in 6 min. op hoog vuur.

5
5
  • 2 takjes munt

Snijd ondertussen de blaadjes van de munt in dunne reepjes.

6
6

Neem de pan met het bonenmengsel van het vuur, schep de munt en 2/3 van de courgette erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 75 g feta

Verdeel de stoof over diepe borden. Verdeel de rest van de courgette over de stoof en verkruimel de feta erboven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.