Snel­le broc­co­li­scho­tel met pad­den­stoe­len en ge­hakt

Een warm winters gerecht dat zó op tafel staat.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een warm winters gerecht dat zó op tafel staat. 2 personen
3 18

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de gember in ca. 6 min. krokant en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de rest van de olie in de hapjespan, voeg de knoflook, champignons, zhug en eventueel zout toe en bak 5 min. Voeg de ‘broccolirijst’ toe en roerbak 3 min. mee.
  3. Snijd de koriander fijn. Schep het gehakt door de groente en verdeel over diepe borden. Besprenkel met de sesamolie en garneer met de koriander.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 3 2017

Snelle broccolischotel met paddenstoelen en gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le broc­co­li­scho­tel met pad­den­stoe­len en ge­hakt

1
1
  • 2 cm verse gember
  • ½ el olijfolie
  • 200 g half-om-halfgehakt

Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de gember in ca. 6 min. krokant en gaar.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 400 g kastanjechampignons

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

3
3

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • ½ el olijfolie
  • 1 tl zhug

Verhit de olie in de hapjespan, voeg de knoflook, champignons, zhug en eventueel zout toe en bak 5 min.

5
5
  • 400 g broccoli als alternatief voor rijst

Voeg de ‘broccolirijst’ toe en roerbak 3 min. mee.

6
6
  • 7½ g koriander
  • 30 ml sesamolie

Snijd de koriander fijn. Schep het gehakt door de groente en verdeel over diepe borden. Besprenkel met de sesamolie en garneer met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.