Broc­co­li­scho­tel met pad­den­stoe­len en ge­hakt

Een warm, winters gerecht dat zó op tafel staat.

(36) waardeer
hoofdgerecht Een warm, winters gerecht dat zó op tafel staat. 2 personen
3 36

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de gember in ca. 6 min. krokant en gaar. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de champignons in plakjes. Verhit de rest van de olie in de hapjespan. Voeg de knoflook, champignons en garam masala toe en bak 5 min.
  2. Voeg de broccolirijst toe en roerbak 3 min. mee. Snijd de koriander fijn. Schep het gehakt door de groente en verdeel over diepe borden. Besprenkel met de sesamolie en garneer met de koriander.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Al­ler­han­digst gem­ber schil­len met een le­pel

Allerhandigst - 00:13 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Kickstart 10-daagse , Allerhande Box week 3 2017 , Allerhande Box Week 4 2018

Broccolischotel met paddenstoelen en gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li­scho­tel met pad­den­stoe­len en ge­hakt

1
1
  • 2 cm verse gember
  • ½ el (olijf)olie
  • 200 g mager rundergehakt

Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de gember in ca. 6 min. krokant en gaar.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 400 g kastanjechampignons

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de champignons in plakjes.

3
3
  • ½ el (olijf)olie
  • 7 g garam masala

Verhit de rest van de olie in de hapjespan. Voeg de knoflook, champignons en garam masala toe en bak 5 min.

4
4
  • 400 g broccolirijst

Voeg de broccolirijst toe en roerbak 3 min. mee.

5
5
  • 8 g verse koriander
  • 30 ml sesamolie

Snijd de koriander fijn. Schep het gehakt door de groente en verdeel over diepe borden. Besprenkel met de sesamolie en garneer met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.