Brood­je ho­me­ma­de zalm­bur­ger met kleu­ri­ge sa­la­de

Handen uit de mouwen, want deze krokante zalmburger maak je helemaal zelf.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Handen uit de mouwen, want deze krokante zalmburger maak je helemaal zelf. 4 personen
2 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de speltbroodjes in het midden van de oven in ca. 6 min. af. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in kleine stukken. Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de aardappelen in 6 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Prak de aardappelen fijn en laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd ondertussen de bieslook fijn en snijd de zalmfilet zo fijn mogelijk. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil er met de fijne rasp af en pers 1 helft uit. Meng in een kom de zalm, de afgekoelde aardappel, de helft van de bieslook, het citroenrasp, peper en eventueel zout goed door elkaar. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van.
  4. Verhit 1/3 van de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer voorzichtig halverwege.
  5. Doe ondertussen de rest van de bieslook met de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Was voor de salade de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees met schil in dunne reepjes (julienne). Doe de appel, bietjes en veldsla in een kom. Maak een dressing van 1 el citroensap, de rest van de olie en peper en meng door de salade.
  6. Snijd de broodjes open. Verdeel de yoghurtsaus over de onderste helften van de broodjes en schep er 1 el salade en een burger op. Serveer de rest van de salade apart erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 3 2017

Broodje homemade zalmburger met kleurige salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je ho­me­ma­de zalm­bur­ger met kleu­ri­ge sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 speltbroodjes

Bak de speltbroodjes in het midden van de oven in ca. 6 min. af. Neem uit de oven en laat afkoelen.

3
3
  • 300 g iets kruimige aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in kleine stukken. Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de aardappelen in 6 min. gaar.

4
4

Giet af en laat goed uitlekken. Prak de aardappelen fijn en laat afkoelen op een bord.

5
5
  • 25 g bieslook
  • 2 schalen zalmfilet

Snijd ondertussen de bieslook fijn en snijd de zalmfilet zo fijn mogelijk.

6
6
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil er met de fijne rasp af en pers 1 helft uit.

7
7

Meng in een kom de zalm, de afgekoelde aardappel, de helft van de bieslook, het citroenrasp, peper en eventueel zout goed door elkaar.

8
8

Vorm er met vochtige handen 4 burgers van.

9
9
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer voorzichtig halverwege.

10
10
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)

Doe ondertussen de rest van de bieslook met de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

11
11
  • 2 jazz-appels

Was voor de salade de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees met schil in dunne reepjes (julienne).

12
12
  • 400 g geraspte bietjes
  • 75 g veldsla
  • 2 el arachideolie

Doe de appel, bietjes en veldsla in een kom. Maak een dressing van 1 el citroensap, de olie en peper en meng door de salade.

13
13

Snijd de broodjes open. Verdeel de yoghurtsaus over de onderste helften van de broodjes en schep er 1 el salade en een burger op.

14
14

Serveer de rest van de salade apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.