Kin­der­pas­ta met ge­rook­te kip en room­cham­pig­nons

Een pasta helemaal gemaakt van erwten. Niemand die het doorheeft!

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een pasta helemaal gemaakt van erwten. Niemand die het doorheeft! 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet voor de pasta een ruime pan water op. Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons, knoflook, prei en doperwten op middelhoog vuur 5 min. Voeg de kookroom toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog 5 min. inkoken.
  3. Doe ondertussen, zodra het water kookt, de pasta en eventueel wat zout in de pan. Kook in 5 min. beetgaar. Giet af.
  4. Meng de kipreepjes en pasta door de saus en verdeel over de borden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Maak champignons nooit schoon onder stromend water. Paddenstoelen nemen heel makkelijk water op, wat ten koste gaat van de smaak.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 3 2017

Kinderpasta met gerookte kip en roomchampignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kin­der­pas­ta met ge­rook­te kip en room­cham­pig­nons

1
1

Zet voor de pasta een ruime pan water op.

2
2
  • 400 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook

Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 200 g fijngesneden prei
  • 200 g verse doperwten

Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons, knoflook, prei en doperwten op middelhoog vuur 5 min.

4
4
  • 250 ml kookroom light

Voeg de kookroom toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog 5 min. inkoken.

5
5
  • 250 g groene-erwtenpasta

Doe ondertussen, zodra het water kookt, de pasta en eventueel wat zout in de pan. Kook in 5 min. beetgaar. Giet af.

6
6
  • 250 g gerookte kipreepjes

Meng de kipreepjes en pasta door de saus en verdeel over de borden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

bereidingstip:

Maak champignons nooit schoon onder stromend water. Paddenstoelen nemen heel makkelijk water op, wat ten koste gaat van de smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.