Snel­le quinoa­sa­la­de met zalm in so­ja­saus

De sesamolie, gembersiroop en sojasaus geven de salade een Aziatische touch.

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht De sesamolie, gembersiroop en sojasaus geven de salade een Aziatische touch. 2 personen
3 16

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de quinoa met het water in een pan. Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag zodra het water kookt en laat 10 min. zachtjes koken. Giet het overtollige water af.
  2. Verhit ondertussen 2/3 van de olie in een koekenpan en bak de zalmfilet in 8 min. bijna gaar. Keer halverwege. Blus de laatste minuut de zalm af met de helft van de sojasaus. Breng op smaak met peper.
  3. Snijd ondertussen de babyromainesla in reepjes en verdeel de helft over een schaal. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember en wokgroente 2 min. Voeg de gembersiroop, sesamolie en de rest van de sojasaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Meng de quinoa en de rest van de sla door de wokgroente en verdeel over de sla op de schaal. Breek de zalm in stukjes en verdeel over de quinoasalade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2015 nr. 07 - Fiësta!, Allerhande Box week 2 2017

Snelle quinoasalade met zalm in sojasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le quinoa­sa­la­de met zalm in so­ja­saus

1
1
  • 150 g witte quinoa
  • 480 ml water

Doe de quinoa met het water in een pan.

2
2

Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag zodra het water kookt en laat 10 min. zachtjes koken. Giet het overtollige water af.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 160 g zalmfilet

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de zalmfilet in 8 min. bijna gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 1 el sojasaus

Blus de laatste minuut de zalm af met de sojasaus. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 1 kropje babyromainesla
  • 2 cm verse gember

Snijd ondertussen de babyromainesla in reepjes en verdeel de helft over een schaal. Schil de gember en snijd fijn.

6
6
  • ½ arachideolie
  • 250 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember en wokgroente 2 min.

7
7
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus

Voeg de gembersiroop, sesamolie en de rest van de sojasaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Meng de quinoa en de rest van de sla door de wokgroente en verdeel over de sla op de schaal. Breek de zalm in stukjes en verdeel over de quinoasalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.