Bi­o­lo­gi­sche vol­ko­ren­spa­ghet­ti met mal­se kip­haas­jes

Een supersnelle spaghetti. Binnen 15 minuten staat-ie op tafel.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een supersnelle spaghetti. Binnen 15 minuten staat-ie op tafel. 2 personen
4 6

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Laat ondertussen de gegrilde paprika uitlekken. Was en snijd de tomaten in blokjes en doe samen met de paprika en bouillontablet in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper.
  2. Doe, als het water kookt, de spaghetti in de pan en kook in 11 min. beetgaar.
  3. Verhit de grillpan. Bestrijk de kipfilethaasjes met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kip in 5 min. gaar. Keer regelmatig.
  4. Snijd ondertussen de gegrilde-groentemix in stukken van 2 cm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de groente op middelhoog vuur 1 min. Voeg de tomaten-paprikasaus toe en verwarm 2 min. mee.
  5. Giet de spaghetti af en doe in een schaal. Verdeel de saus erover en schep de kip erop.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Biologische volkorenspaghetti met malse kiphaasjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bi­o­lo­gi­sche vol­ko­ren­spa­ghet­ti met mal­se kip­haas­jes

1
1
  • 295 g gegrilde paprika

Breng een ruime pan water aan de kook. Laat ondertussen de gegrilde paprika uitlekken.

2
2
  • 2 tomaten
  • ½ runderbouillontablet

Was en snijd de tomaten in blokjes en doe samen met de paprika en bouillontablet in een hoge beker.

3
3

Pureer met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper.

4
4
  • 150 g volkorenspaghetti

Doe, als het water kookt, de spaghetti in de pan en kook in 11 min. beetgaar.

5
5
  • 1 schaal kipfilethaasje
  • ½ el olijfolie

Verhit de grillpan. Bestrijk de kipfilethaasjes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kip in 5 min. gaar. Keer regelmatig.

6
6
  • 250 g verse gegrilde-groentemix
  • ½ el olijfolie

Snijd ondertussen de gegrilde-groentemix in stukken van 2 cm. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de groente op middelhoog vuur 1 min.

7
7

Voeg de tomaten-paprikasaus toe en verwarm 2 min. mee.

8
8

Giet de spaghetti af en doe over in een schaal. Verdeel de saus erover en schep de kip erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.