Drie-ko­len­stoof met zoet­zu­re ui en een ma­ge­re ge­hakt­bal

Hollands glorie met deze oer-Hollandse maaltijd!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Hollands glorie met deze oer-Hollandse maaltijd! 2 personen
3 6

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de mosterd, peper en eventueel zout toe. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in 2 porties en vorm er met vochtige handen ballen van. Verhit de helft van de olie in de braadpan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 20 min. gaar. Keer regelmatig.
  2. Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en knoflook. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de stamppotgroente, bouillontablet en het water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan ca. 8 min. stoven.
  3. Doe ondertussen de kapucijners in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de groentestoof en warm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Halveer de Amsterdamse uien en schep om met de boerenkoolstoof. Verdeel de stoof over de borden en leg er een gehaktbal op. Lekker met mosterd.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 54 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.880 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 2 2017

Drie-kolenstoof met zoetzure ui en een magere gehaktbal

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Drie-ko­len­stoof met zoet­zu­re ui en een ma­ge­re ge­hakt­bal

1
1
  • 300 g mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 tl mosterd

Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de mosterd, peper en eventueel zout toe. Kneed goed door.

2
2
  • 1 schaal mager rundergehakt
  • 1 el olijfolie

Verdeel het gehakt in zoveel porties als je nodig hebt en vorm er met vochtige handen ballen van. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin.

3
3

Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 20 min. gaar. Keer regelmatig.

4
4
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie

Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 400 g stamppotgroente paarse boerenkool
  • 1 kippenbouillontablet
  • 200 ml water

Voeg de stamppotgroente, bouillontablet en het water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan ca. 8 min. stoven.

6
6
  • 680 g jonge kapucijners

Doe ondertussen de kapucijners in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

7
7

Voeg toe aan de groentestoof en warm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 160 g Amsterdamse uien

Halveer de Amsterdamse uien en schep om met de boerenkoolstoof. Verdeel de stoof over de borden en leg er een gehaktbal op. Lekker met mosterd.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.