Ma­rok­kaan­se stoof met lin­zen en fris­zoe­te abri­koos

Een stoof vol heerlijke warme smaken. Dat sudderen doet de ingrediënten goed.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Een stoof vol heerlijke warme smaken. Dat sudderen doet de ingrediënten goed. 4 personen
2 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de krieltjes 10 min.
  2. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm. Voeg de courgette met de harissa en ras el hanout toe aan de krieltjes en bak 5 min. mee.
  3. Laat ondertussen de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in stukjes. Voeg de linzen, tomaten en abrikozen toe aan de krieltjes en laat op laag vuur nog 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd ondertussen de peterselie fijn en garneer de stoofschotel ermee.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 2 2017

Marokkaanse stoof met linzen en friszoete abrikoos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se stoof met lin­zen en fris­zoe­te abri­koos

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 450 g krieltjes

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de krieltjes 10 min.

2
2
  • 1 courgette
  • 1 tl harissa
  • 1 tl ras el hanout

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm. Voeg de courgette met de harissa en ras el hanout toe aan de krieltjes en bak 5 min. mee.

3
3
  • 800 g linzen
  • 1 schaal tastytom-trostomaten
  • 80 g gewelde abrikozen zonder pit

Laat ondertussen de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in partjes en de abrikozen in stukjes.

4
4

Voeg de linzen, tomaten en abrikozen toe aan de krieltjes en laat op laag vuur nog 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 20 g platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn en garneer de stoofschotel ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.