Bi­o­lo­gi­sche die­ren­pas­ta met spek­jes en pom­poen­saus

Speciaal voor kids, maar net zo lekker voor ouders.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Speciaal voor kids, maar net zo lekker voor ouders. 4 personen
3 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schuimspaan
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de soeppan en voeg de knoflook, pompoen en Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 15 min. stoven.
  2. Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook en kook de pasta in 7 min. beetgaar.
  3. Halveer ondertussen de cherrytomaten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Neem de spekreepjes met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Giet de pasta af. Pureer de pompoen met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel de saus over diepe borden, verdeel hierover de pasta, tomaat en het spek.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 2 2017

Biologische dierenpasta met spekjes en pompoensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bi­o­lo­gi­sche die­ren­pas­ta met spek­jes en pom­poen­saus

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 800 g pompoenblokjes
  • 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de soeppan en voeg de knoflook, pompoen en Italiaanse kruiden toe en bak 5 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 800 ml water

Voeg het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 15 min. stoven.

3
3
  • 250 g volkoren dierenpasta

Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook en kook de pasta in 7 min. beetgaar.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 200 g spekreepjes

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. krokant.

5
5

Neem de spekreepjes met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

6
6

Giet de pasta af. Pureer de pompoen met de staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel de saus over diepe borden, verdeel hierover de pasta, tomaat en het spek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.