Zelf­ge­maak­te zalm­bur­ger met bie­ten­sa­la­de

Een kleurig plaatje op je bord, deze zalmburger. En ook nog vol goede vetten!

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een kleurig plaatje op je bord, deze zalmburger. En ook nog vol goede vetten! 4 personen
2 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de aardappel en snijd in stukken. Kook ze in 6 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Prak de aardappelen en laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd ondertussen de bieslook fijn en de zalmfilet zo fijn mogelijk. Rasp de gele schil van de citroen. Pers 1 helft uit. Meng de zalm, afgekoelde aardappel, het citroenrasp en de helft van de bieslook in een kom. Bestrooi met peper en eventueel zout. Meng en vorm met vochtige handen een burger per persoon. Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.
  3. Doe ondertussen de rest van de bieslook met de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Boen de appels schoon, halveer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Doe de appel met de bietjes en de veldsla in een kom. Maak een dressing van 1 el citroensap (per 4 personen), de rest van de olie en peper en meng door de salade. Verdeel de yoghurtsaus over de onderste helften van de broodjes en schep er per broodje 1 el salade en een burger op. Serveer de rest van de salade er apart bij. Lekker!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Zelfgemaakte zalmburger met bietensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zelf­ge­maak­te zalm­bur­ger met bie­ten­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 speltbroodjes

Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Zelfgemaakte zalmburger met bietensalade Stap 1.mp4

Instructievideo

00:05 min.

3
3
  • 300 g kruimige aardappelen

Schil ondertussen de aardappel en snijd in stukken. Kook ze in 6 min. gaar.

Zelfgemaakte zalmburger met bietensalade Stap 2.mp4

Instructievideo

00:13 min.

4
4

Giet af en laat goed uitlekken. Prak de aardappelen en laat afkoelen op een bord.

Zelfgemaakte zalmburger met bietensalade Stap 3.mp4

Instructievideo

00:14 min.

5
5
  • 25 g bieslook
  • 320 zalmfilet
  • 1 citroen

Snijd ondertussen de bieslook fijn en de zalmfilet zo fijn mogelijk. Rasp de gele schil van de citroen. Pers 1 helft uit.

Zelfgemaakte zalmburger met bietensalade Stap 4.mp4

Instructievideo

00:15 min.

6
6

Meng de zalm, afgekoelde aardappel, het citroenrasp en de helft van de bieslook in een kom. Bestrooi met peper en eventueel zout.

Zelfgemaakte zalmburger met bietensalade Stap 5.mp4

Instructievideo

00:17 min.

7
7

Meng en vorm met vochtige handen 4 burgers.

Zelfgemaakte zalmburger met bietensalade Stap 6.mp4

Instructievideo

00:11 min.

8
8
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.

Zelfgemaakte zalmburger met bietensalade Stap 7.mp4

Instructievideo

00:15 min.

9
9
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)

Doe ondertussen de rest van de bieslook met de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

Zelfgemaakte zalmburger met bietensalade Stap 8.mp4

Instructievideo

00:14 min.

10
10
  • 2 zoete, stevige appels

Boen de appels schoon, halveer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne).

Zelfgemaakte zalmburger met bietensalade Stap 9.mp4

Instructievideo

00:11 min.

11
11
  • 400 g geraspte bieten
  • 75 g veldsla
  • 2 el arachideolie

Doe de appel met de bietjes en de veldsla in een kom. Maak een dressing van 1 el citroensap, de rest van de olie en peper en meng door de salade.

Zelfgemaakte zalmburger met bietensalade Stap 10.mp4

Instructievideo

00:33 min.

12
12

Verdeel de yoghurtsaus over de onderste helften van de broodjes en schep er 1 el salade en een burger op. Serveer de rest van de salade er apart bij. Lekker!

Zelfgemaakte zalmburger met bietensalade Stap 11.mp4

Instructievideo

00:26 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.