Spa­ghet­ti avo­ca­do-car­bo­na­ra

Deze creamy spaghetti draai je supersnel in elkaar.

(177)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze creamy spaghetti draai je supersnel in elkaar. 4 personen
3 177

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Voeg in de laatste min. de knoflook toe en bak mee. Neem alles uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe de avocado met de helft van de Parmezaanse kaas in een hoge beker. Giet de pasta af en vang 200 ml van het kookvocht (per 4 personen) op. Schenk bij de avocado. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Meng de avocadopuree en spekjes door de spaghetti. Breng op smaak met peper. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de Parmezaan. Lekker!

bereidingstip:

Heb je geen staafmixer? Prak het vruchtvlees van de avocado met een vork en meng met fijngeraspte Parmezaan. Schenk het kookvocht erbij en roer goed met een vork. Het wordt minder egaal, maar is net zo lekker.

serveertip:

Lekker met gegrilde groene asperges of een tomatensalade met basilicumolie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti avocado-carbonara

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti avo­ca­do-car­bo­na­ra

1
  • 300 g volkorenspaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
  • 2 tenen knoflook
  • 125 g magere spekreepjes

Pel de knoflook en snijd in plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.

3

Voeg in de laatste min. de knoflook toe en bak mee. Neem alles uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 2 avocado's

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.

5

Doe de avocado met de helft van de Parmezaanse kaas in een hoge beker.

6

Giet de pasta af en vang 200 ml van het kookvocht op. Schenk bij de avocado. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.

7

Meng de avocadopuree en spekjes door de spaghetti. Breng op smaak met peper.

8

Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de Parmezaan. Lekker!

bereidingstip:

Heb je geen staafmixer? Prak het vruchtvlees van de avocado met een vork en meng met fijngeraspte Parmezaan. Schenk het kookvocht erbij en roer goed met een vork. Het wordt minder egaal, maar is net zo lekker.

serveertip:

Lekker met gegrilde groene asperges of een tomatensalade met basilicumolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.