Azi­a­ti­sche zoet­zu­re noe­delsoep

Goedgevulde soep met nog knapperige groenten en omeletrolletjes.

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Goedgevulde soep met nog knapperige groenten en omeletrolletjes. 2 personen
3 8

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de eieren los met 1 el per persoon van de sweet & sour sauce. Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Doe de wokgroente, bouillontablet en de rest van de saus met het hete water in een pan. Breng op hoog vuur aan de kook. Voeg de kalkoen toe en laat 8 min. op laag vuur koken.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en roer door. Doe de deksel op de pan en laat de omelet in 5 min. op laag vuur gaar worden. Voeg de noedels toe aan de soep en verwarm nog 2 min.
  3. Rol de omelet op en snijd in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de omelet erover.

combinatietip:

Lekker met rode-peperringetjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 2.900 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2017

Aziatische zoetzure noedelsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche zoet­zu­re noe­delsoep

1
1
  • 2 eieren
  • 30 ml stir fry sauce sweet & sour
  • 200 g kalkoenfilets

Klop de eieren los met de sweet & sour sauce. Snijd de kalkoenfilet in blokjes.

2
2
  • 400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
  • ½ kippenbouillontablet
  • 75 ml stir fry sauce sweet & sour
  • 700 ml heet water

Doe de wokgroente, bouillontablet en de rest van de saus met het hete water in een pan. Breng op hoog vuur aan de kook.

3
3

Voeg de kalkoen toe en laat 8 min. op laag vuur koken.

4
4
  • 1 el arachideolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, schenk het eimengsel erbij en roer door.

5
5

Doe de deksel op de pan en laat de omelet in 5 min. op laag vuur gaar worden.

6
6
  • 300 g udon thick noodles

Voeg de noedels toe aan de soep en verwarm nog 2 min.

7
7

Rol de omelet op en snijd in reepjes. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de omelet erover.

combinatietip:

Lekker met rode-peperringetjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.