Ge­roos­ter­de In­di­a­se au­ber­gi­ne met yog­hurt

Door aubergine te roosteren met kruiden wordt het een heerlijk bijgerecht.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Door aubergine te roosteren met kruiden wordt het een heerlijk bijgerecht. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in, maar niet door. Meng de vadouvan met de olie en bestrijk het vruchtvlees van de aubergine ermee. Bestrooi met peper en eventueel zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 35 min. in het midden van de oven.
  2. Maak ondertussen de yoghurtdressing. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp de komkommer grof en snijd ¾ van de koriander fijn. Meng met de yoghurt en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de aubergine uit de oven, besprenkel met de helft van de yoghurtdressing en bestrooi met de rest van de korianderblaadjes. Serveer de rest van de yoghurt erbij.

combinatietip:

Lekker met basmatirijst en curry.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2017

Geroosterde Indiase aubergine met yoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de In­di­a­se au­ber­gi­ne met yog­hurt

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 aubergines

Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in, maar niet door.

3
3
  • ½ el vadouvan
  • 3 el arachideolie

Meng de vadouvan met de olie en bestrijk het vruchtvlees van de aubergine ermee. Bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 35 min. in het midden van de oven.

5
5
  • ½ komkommer

Maak ondertussen de yoghurtdressing. Halveer de halve komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

6
6
  • 7½ g koriander
  • 100 g Griekse yoghurt
  • ½ teen knoflook

Rasp de komkommer grof en snijd ¾ van de koriander fijn. Meng met de yoghurt en pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Neem de aubergine uit de oven, besprenkel met de helft van de yoghurtdressing en bestrooi met de rest van de korianderblaadjes.

8
8

Serveer de rest van de yoghurt erbij.

combinatietip:

Lekker met basmatirijst en curry.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.