Ha­ver­mout­pap met ge­droog­de abri­ko­zen en si­naas­ap­pel

Havermout wordt bijna tropisch door abrikozen en sinaasappels toe te voegen.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Havermout wordt bijna tropisch door abrikozen en sinaasappels toe te voegen. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de gedroogde abrikozen in reepjes. Verwarm de amandeldrink in een pan. Roer regelmatig tot het tegen de kook aan is. Voeg dan al roerend de havermout toe. Draai het vuur laag en laat 5 min. indikken. Roer regelmatig.
  2. Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels en snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit. Hak de amandelen grof. Verdeel de havermout, sinaasappel, abrikozen en amandelen over de borden. Serveer direct.

variatietip:

Variëren? Vervang de amandelen dan een keer door pecannoten of walnoten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Havermoutpap met gedroogde abrikozen en sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ver­mout­pap met ge­droog­de abri­ko­zen en si­naas­ap­pel

1
1
  • 8 gedroogde abrikozen

Snijd de gedroogde abrikozen in reepjes.

2
2
  • 500 ml amandeldrink ongezoet

Verwarm de amandeldrink in een pan. Roer regelmatig tot het tegen de kook aan is.

3
3
  • 100 g grove havermoutvlokken

Voeg dan al roerend de havermout toe. Draai het vuur laag en laat 5 min. indikken. Roer regelmatig.

4
4
  • 2 sinaasappels

Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels en snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit.

5
5
  • 4 el amandelen

Hak de amandelen grof.

6
6

Verdeel de havermout, sinaasappel, abrikozen en amandelen over de borden. Serveer direct.

variatietip:

Variëren? Vervang de amandelen dan een keer door pecannoten of walnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.