Mi­ni sau­cij­zen­brood­jes

Saucijzenbroodjes scoren altijd goed! Deze variant met venkelworstjes helemaal.

  • borrelhapje
  • 30 personen
  • 75 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje Saucijzenbroodjes scoren altijd goed! Deze variant met venkelworstjes helemaal. 30 personen
5 6

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier aan de onderkant. Leg met het papier op een bakplaat. Halveer het bladerdeeg in de lengte. Verwijder het vel van de worsten en leg op elk stuk bladerdeeg 2 worsten, net naast het midden van elk stuk deeg. Vouw de lange kant van het deeg over het worstvlees en druk aan met je vingers of met een vork. Splits het ei en klop de eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt). Bestrijk het bladerdeeg ermee. Snijd elke rol in 15 stukjes, verdeel ze over het bakpapier en bestrooi met het venkelzaad.
  3. Bak de saucijzenbroodjes in 20-25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.

bereidingstip:

Je kunt de saucijzenbroodjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in een luchtdichte trommel in de koelkast. Verwarm ze 10 min. in een voorverwarmde oven op 160 °C.

variatietip:

Je kunt ook grote saucijzenbroodjes maken. De oventijd kan dan wel iets langer zijn.

variatietip:

Je kunt als vulling ook boerenworsten gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 200 mg
Tags
Ook te zien in

Mini saucijzenbroodjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni sau­cij­zen­brood­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 rol vers bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier aan de onderkant. Leg met het papier op een bakplaat. Halveer het bladerdeeg in de lengte.

3
3
  • 4 venkelworsten

Verwijder het vel van de worsten en leg op elk stuk bladerdeeg 2 worsten, net naast het midden van elk stuk deeg.

4
4

Vouw de lange kant van het deeg over het worstvlees en druk aan met je vingers of met een vork.

5
5
  • 1 ei

Splits het ei en klop de eidooier los (het eiwit wordt niet gebruikt). Bestrijk het bladerdeeg ermee.

6
6
  • 1½ el venkelzaad

Snijd elke rol in 15 stukjes, verdeel ze over het bakpapier en bestrooi met het venkelzaad.

7
7

Bak de saucijzenbroodjes in 20-25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.

bereidingstip:

Je kunt de saucijzenbroodjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in een luchtdichte trommel in de koelkast. Verwarm ze 10 min. in een voorverwarmde oven op 160 °C.

variatietip:

Je kunt ook grote saucijzenbroodjes maken. De oventijd kan dan wel iets langer zijn.

variatietip:

Je kunt als vulling ook boerenworsten gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.