Meer­gra­nen­pan­nen­koek­jes met fruit­pu­ree

Zegt er ooit iemand nee tegen pannenkoeken? Precies, dit nagerecht scoort altijd.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Zegt er ooit iemand nee tegen pannenkoeken? Precies, dit nagerecht scoort altijd. 4 personen
1 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereid het pannenkoekbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en het ei en voeg op het laatste moment de rozijnen toe. Verhit de koekenpan en doe de helft van de olie in de pan. Schep met een eetlepel 6 hoopjes beslag van ca. Ø 6 cm in de pan en bak 3 min. op middelhoog vuur. Keer na 1-2 min. om en bak de andere kant goudbruin en gaar. Leg op een bord en dek af met aluminiumfolie. Bak zo nog 6 pannenkoekjes. Verdeel ze over de borden, schep de fruitpuree erop en bestrooi met de blauwe bessen.

bereidingstip:

Bereid de dubbele hoeveelheid pannenkoekenmix. Als je toch bezig bent... Lekker voor de volgende dag met een van de andere 100% fruit-varianten: mango-perzik met passievrucht of peer-appel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2017

Meergranenpannenkoekjes met fruitpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meer­gra­nen­pan­nen­koek­jes met fruit­pu­ree

1
1
  • 200 g meergranen pannenkoekenmix
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 4 el rozijnen

Bereid het pannenkoekbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en het ei en voeg op het laatste moment de rozijnen toe.

2
2
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de koekenpan en doe de olie in de pan. Schep met een eetlepel 6 hoopjes beslag van ca. Ø 6 cm in de pan en bak 3 min. op middelhoog vuur.

3
3

Keer na 1-2 min. om en bak de andere kant goudbruin en gaar. Leg op een bord en dek af met aluminiumfolie.

4
4
  • 1 el zonnebloemolie
  • 100 g 100% fruit bosvruchten
  • 150 g blauwe bessen

Bak zo nog 6 pannenkoekjes. Verdeel ze over de borden, schep de fruitpuree erop en bestrooi met de blauwe bessen.

bereidingstip:

Bereid de dubbele hoeveelheid pannenkoekenmix. Als je toch bezig bent... Lekker voor de volgende dag met een van de andere 100% fruit-varianten: mango-perzik met passievrucht of peer-appel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.