Kleur­rij­ke ve­ga handrolls

Het is even een klusje, maar stiekem ook heel leuk om deze handrolls te maken.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans borrelhapje Het is even een klusje, maar stiekem ook heel leuk om deze handrolls te maken. 8 stuks
3 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage schaal (ca. 24 x 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer in de lengte in 8 gelijke repen (bij 8 handrolls). Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in de lengte in 8 gelijke repen. Verwijder eventueel de pit en schil van de avocado. Snijd het vruchtvlees in de lengte in 8 gelijke repen.
  2. Roer de wasabi los met de mayonaise. Verhit voor de rijstmarinade de azijn met de suiker en het zout tot de suiker is opgelost. Verdeel de rijst over de lage schaal en besprenkel met de rijstmarinade. Laat al omscheppend afkoelen tot kamertemperatuur. Leg een sojablad met de lange kant naar je toe. Bedek de rechterhelft van het vel met een laag rijst van ca. 1 cm dik. Schep er wat wasabimayonaise op en leg er diagonaal komkommer, paprika, avocado, een plukje bietjes, peen julienne en broccocress op. Vouw het linkerbovendeel van het sojablad over de vulling en rol op als een puntzakje. Plak dicht met een beetje water. Maak zo ook de rest van de handrolls.

variatietip:

De overgebleven bietjes, peen en cress zijn, bijvoorbeeld met een plak kaas, lekker op een broodje. Of maak er met een dressing een frisse salade van.

combinatietip:

Lekker met sojasaus en ingelegde gember.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 500 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2017

Kleurrijke vega handrolls

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kleur­rij­ke ve­ga handrolls

1
1
  • 150 g sushirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • ¼ komkommer

Snijd de komkommer in de lengte in 8 gelijke repen.

3
3
  • ½ rode paprika

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in de lengte in 8 gelijke repen.

4
4
  • ½ avocado

Verwijder eventueel de pit en schil van de avocado. Snijd het vruchtvlees in de lengte in 8 gelijke repen.

5
5
  • 1 tl wasabi
  • 3 el mayonaise
  • 3 el rijstazijn
  • 2 tl suiker
  • 1 tl zout

Roer de wasabi los met de mayonaise. Verhit voor de rijstmarinade de azijn met de suiker en het zout tot de suiker is opgelost.

6
6

Verdeel de rijst over de lage schaal en besprenkel met de rijstmarinade. Laat al omscheppend afkoelen tot kamertemperatuur.

7
7
  • 16 g sushi mamenori

Leg een sojablad met de lange kant naar je toe. Bedek de rechterhelft van het vel met een laag rijst van ca. 1 cm dik.

8
8
  • 8 el bietjes julienne
  • 8 el peen julienne
  • ½ bakje broccocress

Schep er wat wasabimayonaise op en leg er diagonaal komkommer, paprika, avocado, een plukje bietjes, peen julienne en broccocress op.

9
9

Vouw het linkerbovendeel van het sojablad over de vulling en rol op als een puntzakje. Plak dicht met een beetje water. Maak zo ook de rest van de handrolls.

variatietip:

De overgebleven bietjes, peen en cress zijn, bijvoorbeeld met een plak kaas, lekker op een broodje. Of maak er met een dressing een frisse salade van.

combinatietip:

Lekker met sojasaus en ingelegde gember.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.