Kleurrijke vega handrolls
Het is even een klusje, maar stiekem ook heel leuk om deze handrolls te maken.

Advertentie
Ingrediënten
- 150 g sushirijst
- ¼ komkommer
- ½ rode paprika
- ½ avocado
- 1 tl wasabipaste
- 3 el mayonaise
- 3 el Japanese seasoning for sushi (sushi azijn)
- 16 g sushi mamenori gekleurde sojavellen
- 8 el bietjes julienne
- 8 el peen julienne
- ½ bakje broccocress
Keukenspullen
- ovenschaal (ca. 24 x 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de komkommer in de lengte in gelijke repen per persoon. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in de lengte in gelijke repen per persoon. Verwijder eventueel de pit en schil van de avocado. Snijd het vruchtvlees in de lengte in gelijke repen per persoon. Roer de wasabi los met de mayonaise.
- Verdeel de rijst over een lage schaal en besprenkel met de sushi azijn. Laat al omscheppend afkoelen tot kamertemperatuur. Leg een sojavel met de lange kant naar je toe. Bedek de rechterhelft van het vel met een laag rijst van ca. een ½ cm dik. Schep er wat wasabimayonaise op en leg er diagonaal komkommer, paprika, avocado, een pluk bietjes, peen julienne en wat broccocress op. Vouw het sojavel over de vulling en rol op als een puntzakje. Plak dicht met een beetje water.
variatietip:
De overgebleven bietjes, peen en cress zijn, bijvoorbeeld met een plak kaas, lekker op een broodje. Of maak er met een dressing een frisse salade van.
combinatietip:
Lekker met sojasaus en ingelegde gember.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 175 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 22 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 500 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Kleurrijke vega handrolls
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kleurrijke vega handrolls
- 150 g sushirijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- ¼ komkommer
Snijd de komkommer in de lengte in gelijke repen per persoon.
- ½ rode paprika
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in de lengte in gelijke repen per persoon.
- ½ avocado
Verwijder eventueel de pit en schil van de avocado. Snijd het vruchtvlees in de lengte in gelijke repen per persoon.
- 1 tl wasabipaste
- 3 el mayonaise
Roer de wasabi los met de mayonaise.
- 3 el Japanese seasoning for sushi
Verdeel de rijst over een lage schaal en besprenkel met de sushi azijn. Laat al omscheppend afkoelen tot kamertemperatuur.
- 16 g sushi mamenori gekleurde sojavellen
Leg een sojavel met de lange kant naar je toe. Bedek de rechterhelft van het vel met een laag rijst van ca. een ½ cm dik.
- 8 el bietjes julienne
- 8 el peen julienne
- ½ bakje broccocress
Schep er wat wasabimayonaise op en leg er diagonaal komkommer, paprika, avocado, een pluk bietjes, peen julienne en wat broccocress op.
Vouw het sojavel over de vulling en rol op als een puntzakje. Plak dicht met een beetje water.
Maak zo ook de rest van de handrolls.
variatietip:
De overgebleven bietjes, peen en cress zijn, bijvoorbeeld met een plak kaas, lekker op een broodje. Of maak er met een dressing een frisse salade van.
combinatietip:
Lekker met sojasaus en ingelegde gember.