Hol­land­se bo­nen­stoof met boe­ren­kool

Boerenkool is ook heel geschikt om te stoven. Lekker met de frisse venkel en zachte bonen.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 5 min. wachten
(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Boerenkool is ook heel geschikt om te stoven. Lekker met de frisse venkel en zachte bonen. 4 personen
4 14

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de venkel en verwijder de stelen en harde kern. Snijd de helften in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de venkel en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de tomaten in parten en voeg samen met de bonen, boerenkool, het water en de bouillontablet toe aan de venkel. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven.
  2. Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de spekjes in 5 min. krokant. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de blaadjes van de selderij fijn. Breng de stoof op smaak met peper en bestrooi vlak voor het serveren met het spek en de selderij.

combinatietip:

Lekker met meergranen stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 3.100 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2017

Hollandse bonenstoof met boerenkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se bo­nen­stoof met boe­ren­kool

1
1
  • 1 venkelknol
  • 1 teen knoflook

Halveer de venkel en verwijder de stelen en harde kern. Snijd de helften in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 12½ g boter

Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de venkel en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 1 schaal tastytomtomaten
  • 450 g rode en bruine bonen mix
  • 300 g boerenkool
  • 300 ml heet water
  • 1 groentebouillontablet

Snijd de tomaten in parten en voeg samen met de bonen, boerenkool, het water en de bouillontablet toe aan de venkel.

4
4

Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven.

5
5
  • 12½ g boter
  • 150 g vegetarische spekreepjes

Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de spekjes in 5 min. krokant.

6
6
  • 20 g selderij

Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de blaadjes van de selderij fijn.

7
7

Breng de stoof op smaak met peper en bestrooi vlak voor het serveren met het spek en de selderij.

combinatietip:

Lekker met meergranen stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.