Lauw­war­me win­ter­se wit­te­bo­nen­sa­la­de met fala­fel

Vanavond geen vlees, maar falafel bij de salade. Lekker!

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
Vanavond geen vlees, maar falafel bij de salade. Lekker! 4 personen
4 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen. Verhit 1/5 van de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Laat de bonen uitlekken, spoel af onder koud stromend water, voeg toe aan de ui en verwarm 6 min. op laag vuur. Schep af en toe voorzichtig om. Halveer de tomaten en voeg de laatste 2 min. toe.
  2. Verhit ondertussen 1/4 van de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Snijd de koriander fijn en pers de citroen uit. Klop een dressing van 0.5 el citroensap per persoon, de rest van de olie, de azijn, komijn, peper en eventueel zout. Meng de dressing met het bonen-tomaatmengsel en de koriander. Serveer met de falafel.

combinatietip:

Lekker met mini-naanbroodjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 22 g
Tags
Ook te zien in

Lauwwarme winterse wittebonensalade met falafel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me win­ter­se wit­te­bo­nen­sa­la­de met fala­fel

1
1
  • 2 rode uien
  • 1 el olijfolie

Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min.

2
2
  • 800 g limabonen
  • 400 g cannellinibonen

Laat de bonen uitlekken, spoel af onder koud stromend water, voeg toe aan de ui en verwarm 6 min. op laag vuur.

3
3
  • 500 g cherrytomaten

Schep af en toe voorzichtig om. Halveer de tomaten en voeg de laatste 2 min. toe.

4
4
  • 1 el olijfolie
  • 468 g falafel

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de falafel 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

5
5
  • 15 g koriander
  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl gemalen komijn

Snijd de koriander fijn en pers de citroen uit. Klop een dressing van 0.5 el citroensap per persoon, de rest van de olie, de azijn, komijn, peper en eventueel zout.

6
6

Meng de dressing met het bonen-tomaatmengsel en de koriander. Serveer met de falafel.

combinatietip:

Lekker met mini-naanbroodjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.